GENÇ İŞ FİKİRLERİ YARIŞACAK
Muratpaşa Belediyesi'nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM İnovasyon, Antalya'nın en özgün iş fikirlerini seçtiği Muratpaşa İnovasyon Günleri 4. İş Fikri Yarışması için başvurular başladı. Yarışma, bu kez lise ve üniversite öğrencileri için yapılacak.
Muratpaşa Belediyesi'nin yaratıcılık, girişimcilik ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak Antalya'dan katma değeri yüksek, özgün ve yenilikçi projeler ortaya çıkarmayı hedefleyen çalışması Muratpaşa İnovasyon Günleri - İş Fikri Yarışmasının 4'üncüsü için başvurular başladı. Başvurular 28 Şubat'a kadar www.assiminovasyon.com internet sitesi üzerinden yapılabilecek.
İş fikri sahibi genç girişimci adaylarına eğitim, iş dünyasıyla etkileşim, iş fikri geliştirme, mentorluk, danışmanlık destekleri sağlayan Muratpaşa İnovasyon Günleri, geçen yıl eylül ayında başladı. 3 ayrı yarışmada girişimci adaylarına 81 bin lira para ödülü verildi.
Başvuruları başlayan 4. İş Fikri Yarışması, lise ve üniversite öğrencilere yönelik yapılacak. Tüm alanlardan yenilikçi iş fikrine sahip lise ve üniversite öğrencileri, bireysel ya da 4 kişiye kadar oluşturacakları ekiplerle yarışmaya katılabilecek.
Ön elemeyi geçen genç girişimci adayları, 2 gün sürecek Girişimcilik Eğitimi Programı'na alınacak. Eğitim programında, katılımcılara girişimcilik, inovasyon, yenilikçilik, iş fikri ve iş modeli geliştirme gibi konular anlatılacak. Eğitim programının ardından yarı finale kalacak iş fikirleri belirlenecek. Yarı finale sürecinde genç girişimci adaylarına sunum atölyesi ve iş fikrini geliştirme destekleri verilmeye devam edilecek ve nisan ayında yapılacak final programına hazırlanacak. Finalde, 15 iş fikrinin sahibi en iyi olmak için yarışacak
Editör: TE Bilisim