Antalya'nın ünlü tatil merkezlerinden Olimpos, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen astronomi ve uzay bilimleri tutkunlarını buluşturdu. Festivalde geceleri çekilen samanyolu fotoğrafları ilgi gördü.
Kozmik Anafor Astronomi Platformu'nca düzenlenen Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil gökyüzü etkinliği Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. 3 gün süren festivalde Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lokman Kuzu, Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, uzman astronom Duygu Durmuş, Yaren Bektaş, Taylan Kasar, Yücel Kılıç, uzman astrofotoğrafçı Metin Altundemir, Enver Tokmak ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen astronomi ve gökyüzü tutkunları bir araya geldi.
Festival kapsamında katılımcılar, profesyonel teleskoplarla gözlem yapma şansı bulurken uzmanlar tarafından yıldızlar ve galaksiler hakkında sunumlar gerçekleştirildi.
Sunumlarda Andromeda Galaksisi, Jüpiter, Mars ve Satürn başta olmak üzere birçok nebula ve yıldız kümesi katılımcılara tanıtıldı. Üç gün süren festivalde, çocuklar için de çeşitli astronomi temalı atölye çalışmaları, bilgi ve su roketi yarışları düzenlendi. Astrofotoğrafçılar tarafından verilen eğitimlerin ardından geceleri de Samanyolu Galaksisi'nin fotoğrafları çekildi.
Festivalin kapanışı müzik dinletisiyle gerçekleştirilirken festivalin 8'incisinin seneye temmuz veya ağustos aylarında yapılması planlanıyor.
 
Editör: TE Bilisim