Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, 3-4 Ekim 2022 Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak için Kepez Orman Park'da yürüyüş etkinliği düzenledi.
İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük'ün de katıldığı etkinliğe, müdürlük çalışanları ile vatandaşlar da eşlik etti. İl Sağlık Müdürü Başıbüyük, "Fiziksel aktivite bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığın korunması ve iyileştirilmesi açısından büyük öneme sahiptir. Yürüyüş yapmak tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık (aerobik) aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini artıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. İçinde bulunduğumuz süreçte sosyal mesafeyi koruyarak bireysel olarak yapacağımız yürüyüş aktivitesi fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığımızı destekleyeceği gibi pandemi sürecinde kendimizin ve toplumun sağlığını riske atmadan yapabileceğimiz ideal bir aktivitedir" dedi.
Fiziksel aktiviteyi yaşam biçimi haline getirmek için yürüyüşün önemine dikkati çeken Başıbüyük, "Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Yürüyüş yapmak için ayrıca bir alet veya özel hazırlık gerekmez. Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir-iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Ayrıca, size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz" diyerek, herkesi hareketli ve daha aktif bir yaşama davet etti.
 
Editör: TE Bilisim