UZMAN DR. ONUR ADEMHAN: HER HALKIN DİŞ TERCİHİ FARKLI
Ağız Diş ve Çene Cerrahı Uzman Dr. Onur Ademhan, Antalya'ya sağlık turizmi için değişik ülkelerden gelen insanların farklı diş ve ağız estetiği beklentileri olduğunu söyledi.
Yılın 11 ayının güneşli geçmesi, konaklama tesislerinin güzel, hizmetin kaliteli olması nedeniyle Antalya'nın turizm açısından büyük avantajı olduğunu kaydeden Ademhan, “Bunun yanına sağlık turizmini de ekledik. Antalya'yı tercih edenlere, tatil yaparken sağlık hizmeti de alabileceklerini, hem de kendi ülkelerindekinden çok daha ekonomik, doğru hizmet alabileceklerini anlatmaya çalışıyoruz" dedi. Uzman Dr. Ademhan şöyle devam etti:
“Kendi branşımızdan söyleyeyim. Antalya'da diş tedavisinin iyi yapıldığı, güzel sonuçlar alındığı artık biliniyor. Amerika, İngiltere, Avrupa, Rusça konuşulan ülkeler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, İran, Lübnan, Libya, Tunus ve Fas'tan sağlık turizmi için geliyorlar. İngiliz hastalar, pazarın lideri konumunda."
İNGİLİZLERİN DERDİ ÖN DİŞLER
Ağız ve diş sorunlarına Antalya'da çözüm arayan İngiliz hastaların estetik gülüş tasarımı ve yeni bir görüntü için geldiklerini anlatan Uzman Dr. Onur Ademhan, dikkat çekme isteği ön planda olan bu hastaların iddialı bembeyaz istediğini kaydederek, “İngiliz hastanın ön dişlerinin göz alıcı olması onun için yeterlidir, arka dişlerinin eksik olmasını pek de sorun etmez" dedi.
Ademhan, şunları söyledi:“Avrupa'dan gelenler ise genelde çok iddialı değil. Dişlerinin daha doğal ve sağlıklı olması arzusu ile geliyorlar. İskandinav hasta daha çok kendi dişini korumayı, eksik dişlerini tamamlayıp sağlıklı kalmak ister. Estetik onlarda biraz daha arka plandadır. Asla eksik dişlerle dolaşmak istemezler. İskandinav hasta önce eksiklerini giderip ondan sonra işin estetik kısmını düşünür. Fransız hasta da güzel bir gülüş ve dişlere çok önem verirken sağlığı da ön planda tutuyor. Gülüşünün, aynada gördüğünün iddialı olmasını istiyor. Amerika'dan da son 3-4 yıldır ciddi anlamda hasta gelmeye başladı. 30- 45 yaş arası çok bilinçli hastalar. Hem sağlık hem de estetiğe önem veriyorlar."
İRANLILARIN ÇITASI ÇOK YÜKSEK
Uzman Dr. Onur Ademhan, Arap hastaların da estetiğe çok düşkün olduğunu, beyaz dişler, gülüş tasarımı ve lamine kaplamaya büyük önem verdiklerini ifade etti. İranlıların ise zor hasta grubu olduğunu vurgulayan Ademhan, “Estetik beklentileri, çıtaları çok yüksek. Gelmişken liposuction yaptırır, burun ameliyatı yaptırır, saç ektirir. Hepsinin de çok iyi olmasını bekler. Güzel bir gülüşle de bunu taçlandırmak ister. Lübnan ve Libya, Tunus, Fas'tan da varlıklı insanlar Antalya'yı tercih ediyor" dedi.
ALTIN DİŞ DÖNEMİ KAPANDI
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan bölgesindeki hasta grubunda altın dişlerin eskiden zenginlik göstergesi olduğunu aktaran Ademhan, "Artık beyaz dişlerin göründüğü bir gülüşün daha güzel olduğunu kabul ettiler. Gülüş önemli ama sağlık da öyle. O nedenle bu ülkelerden de varlıklı insanlar bu talep ile geliyor" dedi.
 
Editör: TE Bilisim