RUS TURİSTLER YILIN SON GÜNLERİNDE KEKOVA’DA DENİZE GİRDİ
     Demre ilçesine tatile gelen Rus turistler, tekne turuna çıktı. Bölgenin güzelliklerini seyretme fırsatı bulan turistler, yılın son günlerinde denize girmenin de mutluluğunu yaşadı.
    Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde kara kış kendini gösterdi. Ülkemizin birçok yerinde kar kapıya dayandı. Yollar kardan kapandı. Antalya’nın Demre İlçesi’nde ise yazı andıran günler yaşanıyor. Antalya’nın Demre İlçesi’ne gelen turistler, Demre’ye bağlı Kekova’da yazı yaşadı. Yatla Kekova turuna çıkan bir grup Rus turist, kendini Akdeniz’in mavi sularına bırakarak bol bol yüzdü. Yüzenlerden biri de 8 yaşındaki bir çocuktu.
Demre İlçesi’nde hava sıcaklığının 17 derece, deniz suyu sıcaklığının 18 derece olduğunu gören turistler, bol bol yüzdü. Demre’ye gelen bir grup Rus turist, önce Aziz Nicolaos Anıt Müzesi’ni ve Myra Antik Kenti’ni gezdi. Ardından Demre’nin Çayağzı Limanı’ndan yatla Kekova turuna çıktı. Rus turistler, tura önce Batık Kenti ve Simena Antik Kenti’ni yat üstünde gördü. Burada bol bol fotoğraf ve görüntü çektiler. Ardından yat bir koyda yüzme molası verdi. Yüzme molasında güzel havayı ve güneşi gören Rus  turistler, Aralık ayı sonunda denizde yüzmenin, kulaç atmanın keyfini yaşadı. Bol bol yüzdüler. Kulaç attılar. Yattan denize atlayış yaptılar. Yüzenlerden biri de 8 yaşındaki Konstantin Litra idi. Küçük Konstantin babası ile birlikte denizde yarım saat yüzdü. Rus turistlerin kendi ülkelerinde hava buz keserken, Demre’deki yazı yaşama turu yine Çayağzı Limanı’nda sona erdi. Bunun yanında Demre’deki güneşli havada birçok Demreli deniz kenarında balık tuttu. Bazıları da küçük tekneleri ile denizde balık avlamaya çıktı.
Denizin en çok tadını çıkaran Rus Emil Gazimzyanov yaptığı konuşmada” Benim şehrimde şu an hava sıcaklığı eksi 30 derece. Benim için Aralık ayının sonunda denize girmek, denizde yüzmek bir rüya. Su çok güzeldi. Ben bu su sıcaklığını kendi ülkemde yazın bile bulamam. Kekova bir cennet” dedi.
Kekova’da denize giren 8 yaşındaki Konstantin Litra da yaptığı konuşmada” Kış mevsiminde yüzdüm. Yüzmek çok güzel. Yüzmeyi seviyorum. Su ilk girişte biraz soğuk geldi. Ama sonra alıştım. Çok mutluyum. Kekova çok güzel”diye konuştu.
Rus Alexey Litra ise yaptığı konuşmada”Oğlumla beraber deniz girdim. Aralık ayında denize girmek bizim için bir rüya. Kekova, deniz, her şey harika burada. Her şey için teşekkür ediyorum. Buraya yine geleceğim. Çünkü burası bir cennet” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilisim