RS Otomotiv Grubu çatısı altında yer alanve Türkiye'nin en yaygın hizmet ağına sahip asistans şirketi Tur Assist, ikinci el araçlar için sunduğu “Tur Assist Garanti” hizmetiyle araç sahiplerinin ve ikinci el araç satışı yapan galerilerin hayatını kolaylaştırdı. İşçilik, parça ve yol yardımını kapsayan Tur Assist Garanti, mekanik ve elektronik arızalarda ikinci el araç sahiplerinin teminatı oluyor. Konuyla ilgili konuşan Tur Assist Genel Müdürü Timur Selçuk Turan ise “İkinci el otomobil pazarı, ülkemizde en sık sorun yaşanan sektörlerden birisi. Bu sorunların başında ise gerek ikinci el araç satıcıları gerekse müşterilerin yaşadığı güven problemi yer alıyor. Vermiş olduğumuz bu hizmet ile üretici garantisi bitmiş ikinci el otomobilleri, arıza durumlarına karşı güvence altına alarak bu sorunun önüne geçiyoruz. İkinci elde garanti ile sektörde güveni sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.
İkinci el araç pazarında tüketicilerin yaşayacağı muhtemel mağduriyetlerin önüne geçen Tur Assist Garanti ile 8 yaşını aşmamış ve 160 bin kilometreyi doldurmamış binek ve hafif ticari araçlar, kapsamlı şekilde teminat altına alınıyor. Garanti kapsamında motor, şanzıman, diferansiyel, tork konvertör, elektrik sistemi ve turbo parçaları için hizmet verilirkenaraç sahipleri; oto kurtarıcı,onarılan aracın geri alınması için ulaşımın sağlanması gibi yol yardımı hizmetlerinden de faydalanabiliyor.
Tur Assist Garantiile ilgili açıklamada bulunan Tur Assist Genel Müdürü Timur Selçuk Turan, ikinci elde garanti ile sektörde güveni sağladıklarınıbelirterek“İkinci el otomobil pazarı, ülkemizde en sık sorun yaşanan sektörlerden birisi. Bu sorunların başında ise gerek ikinci el araç satıcıları gerekse müşterilerin yaşadığı güven problemi yer alıyor. Vermiş olduğumuz bu hizmet ile üretici garantisi bitmiş ikinci el otomobilleri, arıza durumlarına karşı güvence altına alarak bu sorunun önüne geçiyoruz. Özellikle somut bir sözleşmeyle hizmet veriyor olmamız, müşterilerin yaşayabileceği endişeleri asgari düzeye indirerek güvenli bir alışveriş ortamı sunuyor.”şeklinde konuştu. Turan, sözlerine şöyle devam etti: “Tur Assist Garanti’nin sunmuş olduğu güven temelli hizmet,hem araç sahiplerine hem de ikinci el araç satıcılarına birçok fayda sağlamakta. Araç sahipleri; olası arızalardan korunma, güvenli alışveriş yapabilme ve yol yardımından yararlanma gibi birçok artıdan faydalanabilirken bayiler de müşteri sorunlarının önüne geçerek firma imajını güçlendirip,müşteri sadakatini artırıyor.”
Ülkemizde asistans sektörünün öncü firmalarından biri olan Tur Assist, vermiş olduğu Tur Assist Garanti hizmetiyle araç sahiplerinin ve otomobil satıcılarının çözüm ortağı olmaya devam ediyor. 
 
 
Editör: TE Bilisim