YILIN İLK MECLİSİ TOPLANDI
Antalya Büyükşehir Belediye Meclis gündeminde yer alan 9 ve 10'uncu maddelerde Kaş'a yapılacak olan 1/5 binlik imar planının içerisinde ASAT'a ait olan arazinin bulunması sebebiyle kısa bir tartışma yaşandı. MHP Grup sözcüsü Selçuk Senirli, “5 bin dönümlük bir alanı planlamaya açıyoruz. ASAT'ın 5 dönümlük alanına göz dikiyoruz. ASAT'ın görev tanımının içerisinde düğün, spor salonları gibi alanlar yapmak gibi şeyler yoktur. ASAT'ın birinci görevi içme ve atık sudur. Biz bu kaynakta 5 dönüm yer bulamadık mı?" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Muhittin Böcek, “Empati yapın hangi belediyeden gelen binliği 5 binliğe uygun olmadan onayladı bu meclis? Vicdan sahibi insanlarsınız, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Burada ASAT'ın 5 bin metrekarelik yeri ve içerisinde 7 arkadaş ticaret yapıyor. Bunu hangi hakla kim nasıl düşündü?" dedi.
Başkan Muhittin Böcek'in başkanlık ettiği toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 mali yılı gelir ve giderleriyle bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için 5 kişiden oluşacak Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçimlerde CHP'den Mesut Kocagöz, Ali Polat, AK Parti'den Serhat Demir, Muhammet Ural, İYİ Parti'den de Mehmet Yüksel Denetim
Komisyonu üyeliğine seçildi.
Toplantıda ayrıca Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in uçak gemisini batırışının 106. yıldönümü anısına 'Ben Bir Türk Zabitiyim' isimli kitabı Başkan Muhittin Böcek'e takdim etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi yılın ilk meclis toplantısı, Başkan Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. Toplantıda 146 gündem maddesi oylamaya sunuldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı, Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin oylamasına geçildi. Mecliste 146 gündem maddesi oylamaya sunuldu.
ANTALYA'YA SON 20 YILDA 72 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Gündem dışı konuşan AK Parti Grup sözcüsü Ali Çetin, Nürnberg-Antalya kardeş şehir anlaşmasının 25'inci yıl kutlaması kapsamında Aralık ayında Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Almanya'ya gittiğini hatırlatarak, oradaki izlenimlerini ve önemsedikleri çalışmaları anlattı. 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelerek toplu açılış töreni gerçekleştirdiğini, Kumluca'da sel felaketinden zarar gören vatandaşları ziyaret ettiğini ve Manavgat'ta yangınzedelere yapılan yeni konutların açılışını yaptığını anlatan Çetin, “Açılışı gerçekleşen 8.1 milyar lira olan 89 projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca son 20 yılda Antalya'ya 72 milyar lira tutarında kamu yatırımı gerçekleşti. İnşallah şehrimizi çok daha büyük eserlerle, hizmetlerle buluşturma gayretimiz devam edecektir" dedi.
'CUMHURBAŞKANIMIZA YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2022 yılında 45 ayda 80 proje yapıldığını belirterek, Antalya'ya yapılan tüm destekleri hep birlikte yaptıkları için teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı havaalanında karşıladığını aktaran Böcek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programları sonrasında da uğurladığını söyledi. Muhittin Böcek, “Bütün cumhurbaşkanlarımızı, bugün de yarın da karşılamaya devam edeceğiz. Sayın Çetin bir şeyi hatırlatmak isterim; Herhalde Sayın Cumhurbaşkanımıza Expo ile ilgili yanlış bilgi verilmiş. Expo ile ilgili raylı sistem biz göreve geldikten sonra 379 milyonunu biz ödedik. Açılışta Cumhurbaşkanımız 'Arıtmalar belediyelerin işi ama biz yapıyoruz' dedi. Sağ olsun biz Turizm Bakanlığıyla iş birliği yapıyoruz. Belek Arıtma, 20 yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin atık su gelirlerini veriyoruz. Şimdi de Kemer-Kiriş bölgesi ile ilgili 27 yıl Antalya Büyükşehir Belediyemiz atık su gelirini veriyoruz. Biz orada bakanlığı da zarara uğratmıyoruz. Ben bunu Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na da aynen bu şekilde anlattım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2022 yılını geride bıraktık. 2023 yılı, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı. Hep birlikte cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çocuklarımızın istismara uğramadığı, gençlerin umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, vatandaşlarımızın huzurlu olacağı sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilisim