Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı' kapsamında, 'İnsana Odaklan - Değişimi Yansıt' başlıklı bir fotoğraf yarışması düzenleniyor

Katılımın 20 Haziran’a kadar devam edeceği açıklanan yarışma, Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığı bünyesindeki Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nca, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile işbirliği içinde düzenleniyor. Yarışma tüm fotoğrafçılara açık. 

ÖDÜLLER...

Yarışma sonucu dereceye giren ilk 3 fotoğrafa çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca, Seçici Kurul tarafından sergilenmeye uygun bulunan en fazla 50 fotoğrafa da telif hakkı ödenecek. Dereceye giren ve telif hakkı ödenen eserler, AnkaraSamsun ve Gaziantep’te dörder hafta süreyle sergilenecek. 

İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı’nın öncelik alanları istihdameğitim, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme olarak belirlenmiş durumda. Program temelde ülkemizde istihdamı artırmayı hedefliyor. Bu amaçla kadınlar, gençler ile engelliler, eski mahkûmlar, Romanlar, yerinden olmuş kişiler, gecekondu bölgesinde yaşayan yoksul bireyler gibi dezavantajlı kişilerin istihdama kazandırılması, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, işçi ve işverenlerin değişen küresel koşullara uyum yeteneğinin artırılması gibi tematik alanlara proje bazlı destek veriliyor. 

TOPLUMSAL DUYARLILIĞI YÜKSELTMEK

Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nca geliştirilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı (İKG OP), Avrupa Birliği tarafından aday ülkelere sağlanan mali yardımların çerçevesini oluşturan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) yoluyla aktarılan kaynakların ve bunlara eklenen ulusal kaynakların etkin kullanılmasını amaçlıyor.

“İnsana Odaklan – Değişimi Yansıt” fotoğraf yarışmasıyla, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı’nın amacı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, bu çerçevede yürütülen faaliyetlere yönelik toplumsal duyarlılığı yükseltmek, program kapsamındaki kaynakların daha verimli ve etkili kullanılması için bu imkânlara ilişkin farkındalığı artırmak hedefleniyor. 

Yarışma Şartnamesi’ne şu adresten ulaşılabilir: 

http://ikg.gov.tr/Duyurular/tabid/203/language/tr-TR/ArticleId/646/Insana-OdaklanDegisimi-Yanst-Fotograf-Yarsmas.aspx
 
Editör: TE Bilisim