Antalya’nın Demre İlçesi’nde işsiz kalan bir genç kız, pandemi döneminde iş bulma umudunu iyice kaybedince kendi işini kendisi yarattı.
   Demre İlçesi’nde iki yıllık bilgisayar proğramcılığı bölümü mezunu olan 28 yaşındaki Gözde Gezer, pandemi dönemi öncesi geçtiğimiz yılın sonuna doğru işsiz kaldı. Araya pandemi dönemi girince, artık iş bulma umudunu kesen Gezer, kendi işini kendisi yarattı. Ailesinin yardımı ile kurduğu derme çatma serada, hobi olarak kaktüs üretimine başladı. Gözde Gezer, 2013 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Proğramcılığı’nı bitirdi. Farklı iki şirkette çalıştı. 2019 yılı sonunda işsiz kaldı. İş ararken araya pandemi süreci girdi. İş bulamayınca pandemi günlerinde kaktüs çiçekleri dikti. İlk etapta yetiştirdiği 20 çiçeği instagramda paylaştı. Çiçeklerini satın almak isteyenler çıktı. Bunları satarak yeni saksı, fidan ve toprak alarak üretime başladı.  Ardından arka arkaya talepler gelmeye başladı. Ailesininde yardımı ile 40 metrekarelik derme çatma  bir sera kurdu. Tür konusunda Demre içinde takas yaptı. Dışarından internetten fidan almaya başladı. Kaktüs vererek, karşılığında malzeme almaya başladı. Şu anda 200 tür kaktüs çeşidine ulaştı. Sattıklarının dışında serasında satışa hazır 500 saksı kaktüsü var.
   Yaptığı işle ilgili olarak Gözde Gezer yaptığı konuşmada” Pandemi sürecinde işsiz kalınca, hobi olarak ürettiğim 20 saksıdaki kaktüsler yaşamımda yeni bir dönemi başlattı. Sosyal medya yoluyla ürettiğim kaktüsleri paylaşmam, bana yeni bir iş olanağı yarattı. Şu anda yetiştirdiğim kaktüsleri 5 lira ile 65 lira arasında satıyorum. Sera dışında yetiştirdiğim çok büyükleri pazarlıkla satıyorum. Artık bu işi geliştirmeye karar verdim. Daha büyük bir sera kuracağım. Daha profösyönel olarak bu işi yapacağım. Belki şu an çok kazanamıyorum. Ama işsiz olmanın stresini üzerimden attım. Ama gelecekte bu işle geçimimi sağlayacağıma inanıyorum. Tek dileğim pandemi sürecinin bir an önce sona ermesi. Beni en çok mutlu eden insanların gelip kaktüslerimi görmesi. Sipariş vermesi. Müşterilerimin isteğine göre “arajman” denilen karışık saksılar hazırlıyorum. Müşterilerim beğenince çok mutlu oluyorum. Ama en önemlisi artık bir işim var diyorum. Bu mutluluğun en büyüğü” dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim