İYİ PARTİ'YE 76 ADAY ADAYI MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN BAŞVURDU
İyi Parti'de 28'inci dönem milletvekilliği için Antalya'da 76 aday adayı yarışacak. 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek temayül yoklamasının ardından adaylar kesinleşecek.
İYİ Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde 28'inci dönem milletvekilliği için aday adaylığı başvuru süresi tamamlandı. İYİ Parti'den milletvekili adayı seçilmek için başvuran sayısı, ülke genelinde 3 bin 379 olarak açıklandı. Antalya'dan parti merkezine 76 aday adayı başvurusu gerçekleşti. Başvuranlar arasında 22 kadın aday adayı yer aldı. Milletvekilliği için çiftçi, ev hanımı, öğrenci, avukat, iş insanı, kamu çalışanı, öğretmen, akademisyen, kimyager, doktor, eczacı, emekli, mühendis, mimar, esnaf gibi farklı meslekler başvuru yaptı.
İYİ Parti'de milletvekilliği adaylığı için başvuranlar arasında Demre Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Okan Kocakaya, eski il başkanı Mehmet Başaran, milletvekili Feridun Bahşi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki genel sekreter yardımcılığı görevinden ayrılan Durmuş Ali Arslan, turizmci Ayşen Kurt, partinin kurucular kurulu üyesi Musa Ertuğan, iş insanı Aykut Kaya, sosyal medyada yayınladığı videolarla tanınan Arif Kocabıyık yer aldı.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, adaylık için başvuru yapmadı. Subaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyaseti bir kamu hizmeti ve sorumluluk saydım. 20'li yaşlarda AP yönetiminde, 30 ve 40'lı yaşlarda DYP'den Antalya Belediye ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, DP'de genel başkan yardımcılığı. Şimdilerde İYİ Parti milletvekilliği 50 yıl siyaset" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, "Partimizden milletvekili olmak isteyen aday adayları netleşti. Genel merkezimiz ve il başkanlığımızca başvurulardan 76'sı resmi olarak kabul edildi. Bazı aday adaylık başvurularına ise partimiz tarafından olumsuz cevap verildi" dedi. Karacan, 2 Nisan Pazar günü temayül yoklamasının gerçekleştirileceğini söyledi.
Editör: TE Bilisim