İyi sürücüye yüzde 50 indirim, kötü sürücüye yüzde 200 zam
  TRAFİK SİGORTALARINDA YENİ DÖNEM
  Trafik sigortalarında yeni dönem: ‘İyi sürücüye yüzde 50 indirim, kötü sürücüye yüzde 200 zam’
  Trafik sigortasında sistem değişti. Fiyat kademelerine iki basamak daha eklendi. ‘Çok riskli sürücüler’e yüzde 200 zam yapılacak. ‘Çok iyi sürücüler’ ise yüzde 50 indirim alacak.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü toplantısında trafik sigortasında yeni dönemi duyurdu.
EN RİSKLİYE YÜZDE 200 ZAM
Buna 2 kategori daha eklenecek. En düşük basamakta “çok riskli sürücüler” yer alacak ve poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak.
YÜZDE 50 İNDİRİM
Kaza yapmayan sürücüler için ise en üstte “çok iyi sürücüler” basamağı açılacak. Bu sürücülerin poliçelerinde ise yüzde 50 indirime gidilecek. Düzenlemenin ocak ya da şubat ayında başlaması bekleniyor.
HASARSIZLIK İNDİRİMİ
Hasarsızlık prim oranları son olarak ağustos ayında güncellenmişti. Hali hazırda indirim oranı 7. basamak için yüzde 42, 6. basamak için yüzde 22, 5. basamak için yüzde 10 olarak uygulanıyor.
HASAR ARTIRIM ORANLARI
Hasar prim artırım oranları ise 3. basamak için yüzde 45, 2. basamak için yüzde yüzde 90, 1. basamak için de yüzde 135 olarak uygulanıyor. Yeni sistemin satırbaşları
1-İSTEĞE BAĞLI OLARAK SÜRÜCÜ BİLGİLERİNİN POLİÇEYE DAHİL EDİLMESİ,
2-İYİ SÜRÜCÜLERİN DAHA İYİ FİYATA KAVUŞABİLMELERİ,
3-HASAR ADETLERİNİN AZALMASI,
4-RİSKLİ SÜRÜCÜLERİN REHABİLİTASYONU,
5-TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNİN HASARSIZ FİLO YÖNETİMİ, TRAFİK SİGORTASI SİCİL BELGESİ
6-KUSUR İŞLETENDE KALIYOR
7-EKSİK KALAN PRİM YENİLEMEDE YÜKLENEREK ALINIR (AYNI BASAMAK % 50 SÜRPRİM)
8-RSH PRİM TAMAMLAMA ŞARTI TİCARİLER İÇİN KALKACAK, İNDİRİM VERİLECEK
( EN FAZLA % 5’E KADAR İNDİRİM )
Ağır sayılan ihlaller, Kırmızı ışık ihlali, Emniyet şeridi ihlali, Ters yön ihlali, ‘Taşıt Giremez’ uyarı levhalarına aykırı davranma, Ticari araçlarda belirlenen taşıt kullanım süresinin üzerinde araç kullanma, Motorsiklet sürücüsünün kusurlu olduğu kazalarda motorsikletteki yolcunun kask kullanmaması, Takograf kullanımı zorunlu araçlarda hız sınırı ihlali, Araç trafiğinin gidiş dönüş şeklinde bölünmüş olduğu yollarda sürekli çizgi ile ayrılan şeridi ihlal ederek hatalı solama, Muayenede ağır kusur tespitine rağmen trafiğe çıkılması sırasında gerçekleşen kazalarda, kazaya araçtaki bakımsızlığın ve/veya ağır kusurun sebebiyet vermesi
 
 
Editör: TE Bilisim