Antalya İl Jandarma Komutanlığı, şehit aileleri ve gazileri iftar yemeğinde ağırladı. Antalya Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, "Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizler, bu ülkenin, bu vatanın en onurlu insanlarısınız" dedi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde gerçekleştirilen iftar programına, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve emekli albay eşi Dilek Özfidan ev sahipliği yaptı. Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Erdal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Müftüsü Nafız Fethi Yalçınkaya, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Program uzman erbaş Ümmet Yıldır'ın okuduğu ezanla açıldı. Şehit aileleri ve gazilerin büyük ilgi gösterdiği ve 1000 kişinin katıldığı iftarda şehitler ve gazilerin fotoğrafları sinevizyonda gösterilirken yemek duasını İl Müftüsü Nafız Fethi Yalçınkaya yaptırdı.
'EN BÜYÜK FEDAKARLIK'
Şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, “Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşlerinizi, küçükler babalarını, bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur ve bizler, sizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdır, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersizdir" dedi.
'DEVLET OLARAK YANINIZDAYIZ'
"Şehitlerin emaneti olan sizlere sahip çıkabilmek, milletimizin vicdanını rahatlatma adına bizim yapabileceğimiz en önemli görevdir" diyen Tuğgeneral Yavuz Özfidan, şunları söyledi:“Bizim inancımızda şehitlik en üstün mertebedir. Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en büyük rütbedir buna inanıyoruz, bu inancımız acılarımızı dindiriyor, hafifletiyor. Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha asla böyle acılar yaşatmasın. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borcumuzu ancak, birliğimizi, beraberliğimizi sağlamlaştırarak, bu ülkeye sahip çıkarak ve bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyarak ödeyebiliriz. Devlet olarak her zaman ve her vesileyle sizlerle birlikte olmaya ve sorunlarınıza çözümler bulmaya gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizler, bu ülkenin, bu vatanın en onurlu insanlarısınız."
'ASLA HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ'
Peygamber ocağında, anlamlı bir iftar sofrasında şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla oruç açmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ise "Şehitlerimiz ve gazilerimizin ülkemiz için yaptığı fedakarlığı ifade etmeye kelimeler asla yetmez. Onlar bizim istikbalimizin ve şanlı tarihimizin ölümsüz kahramanlarıdır. Bizim tarihimiz şehit ve gazilerimizin kahramanlık tarihidir. Onların kahramanlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Şehitlerimizin emaneti olan sizler için ne yapsak azdır. Asla hakkınızı ödeyemeyiz. Devlet ve millet olarak sizlere sahip çıkmak, bizlerin en önemli, öncelikli görevidir" dedi.
Konuşmaların ardından program kaside dinletisi ve Türk Halk Müzik Grubu tarafından müzik dinletisiyle devam ederken program bitiminde emeği geçenlere Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan tarafından teşekkür belgesi verildi.
 
Editör: TE Bilisim