Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Kültür Yarışması’nın üçüncüsünün Demre ilçesi finali yapıldı.
   Demre’ye bağlı Beymelek Mahallesi’ndeki Karabibik Kültür salonu’nda yapılan yarışmayı, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Jandarma Komutanı  Teğmen Oğuz Doğan,  Emniyet Müdürü Kürşat Duman, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Orhan Avcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şube Müdürü Bülent Yüksel,  Antalya İl tarım ve Orman Müdürlüğü  Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü ve Juri Başkanı İbrahim Irmak, Demre İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Mustafa Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, daire amirleri ve vatandaşlar izledi.
   Tarımsal üretimi teşvik etmek , kadın çiftçilerin  güven duygularını artırmayı, kadın çiftçilere verilen eğitimi sonuçlarını görmeyi amaçlayan yarışmanın Demre finalinde, 8 kadın çiftçi yarıştı. Yarışmada, yarışmacılara 15 soru soruldu. 15 sorudan 10 soruyu doğru yanıtlayan Hanife Karacan yarışmanın birincisi oldu. Antalya’da yapılacak olan il yarı finalinde Demre’yi temsil etmeye hak kazandı. Yarışmada ikinciliği 8 soruya doğru yanıt veren Özlem Pollaz, üçüncülüğü de 7 soruya doğru yanıt veren Remziye Toptaş aldı. Yarışmanın birincisine 2 bin lira, ikincisine bin 200 lira, üçüncüsüne  de 800 lira para ödülü verildi. Yarışmaya katılan tüm bayanlara, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından birer termos ve çiçek hediye edildi.
   Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, yarışmanın birincisi Hanife Karacan’a, Antalya’da il birincisi olması halinde 10 bin lira ödül vereceğini belirtti. Hanife Karacan’ın gözlük isteğini de hemen karşılayacağını söyledi.
   Yarışmada kısa bir konuşma yapan Demre Kaymakamı Murat Uz; bu yarışmaya katılma cesareti gösteren 8 kadınımızda gönüllerin birincisi oldu. Ben hepsini kutluyorum. Yarışmanın birincisi olan Hanife Karacan’ın, Demre’yi Antalya’da en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim