Yağlı Güreşlerde son yıllarda  kadın izleyici sayısının Kırkpınar başta olmak üzere Antalya Elmalıda da büyük artış olduğu görülüyor. Yasemin Adar, Hafize Şahin, Eli Jale Yeşilırmak gibi minder Güreşinde tarihi yazan kadın güreşçilerin ardından, kadın izleyiciler Yağlı Güreşe merak sardılar. Bu yıl 670'incisi düzenlenen Elmalı Yağlı  güreşlerinde izleyicilerinde büyük bir bölümünün kadınlardan oluşacağını  göreceğiz. Grafik Tasarımcı ve Edirne Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nde çalışmalar  yürüten Gülşah Aşçıoğlu, bir kadın olarak Tarihi Yağlı Kırkpınar Güreşleri'ne 8 yıldan bu yana geldiğini belirtti.
ATA SPORUNU DEĞER VEREREK İZLİYORUM
Ata sporuna çok değer verdiğini belirten Aşçıoğlu,"8 yıl önce ilk geldiğimde o zaman basından gelen kadın gazeteci yada fotoğraf sanatçısı görüyordum. 670'incisi düzenlenen Elmalı Yağlı  güreşlerinde bu yıl sayının daha fazla artığını göreceğiz. Ata sporunu severek, değer vererek ben burada izliyorum" dedi.
KADINLARIN GÜREŞE İLGİSİNİ KONUŞTUK
Balıkesir'de kadınların güreş alanlarına çekimi ile ilgi yapılan toplantıda dile getirdiklerini ifade eden Aşçıoğlu," Elmalı Yağlı  güreşleri'ne sürekli geliyorum. Birçok sosyal medya hesaplarından Kırkpınar ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorum. Merkezi Balıkesir'de olan Yağlı Güreşi Düzenleyen Kentler Birliği'nin en son Balıkesir'de yapılan toplantısında;özellikle yağlı güreşte tribüne gelen izleyiciler yanında eşlerini de getirip, çocuklarını da birlikte gelerek bu ata sporuna biraz daha kadınların önem vermesini gerektiğini konuşmuştuk" diye konuştu. Kadın Sanatcılarımızın  er meydanına her gecen gün önem verdiğini görüyorum
BASIN OLARAK KADINLARI GÜREŞ ZAMANI ÖNE ÇIKARMALIYIZ
Güreş sporuna kadınların daha fazla ilgi gösterdiğini ve büyük merak sardığını belirten Aşçıoğlu, "Sosyal medyada güreş ile ilgili bir kadın olarak yorumlar.' paylaştığım an herkes o kadar paylaşım ve yorum yapıyorlar ki güreşçileri de, çok merak ediyorlar. Basın olarak birlik olmalıyız. Basın olarak güreşlerde kadınları ön plana çıkarmalıyız. Televizyonlarda tribünler daha fazla gösterilmelidir" diye konuştu.
Yağlı güreşte açıklama yapan Aşçıoğlu;"Kadınlar, özellikle iç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde yer alan yağlı güreşlere çok gidiyorlar.
Bu sene Düzenlenen 670 'inci Elmalı Yağlı Güreşlerinde Tüm Pehlivanlarımıza başarılar diliyoruz.
 
Editör: TE Bilisim