Antalya'nın Demre ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen kano yarışlarında katılımcılar buz gibi suda birincilik için yarıştı.
Demre Belediyesi'nce bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Demre - Kekova Festivali kapsamında, kano yarışları yapıldı. Yarışlar su sıcaklığı 11-13 derece arasında değişen Çayağzı Limanı yolundaki soğuk su çayında gerçekleştirildi. Kano yarışları, tekli ve çiftli dallarda yapıldı. Yarışmaya tekli kano dalında 6, çiftli dalda 12 yarışmacı katıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik parkurda yapılan yarışmanın startını, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya verdi. Tekli yarışmada birinciliği Salim Toskal, ikinciliği Güngör Yıldırım, üçüncülüğü de Hakan Çerçikaya kazandı. Çiftli yarışmada, birinciliği Şakir Aslan- Uğur Yörük çifti kazandı. İkinciliği İzzet Gezer- Doğan Cankuru, üçüncülüğü de Eyüp Bilgin - Yusuf Uflaz çifti elde etti.
Yarışmanın sonunda, ilk üç dereceye giren yarışmacılar için Çayağzı Köprüsü önünde ödül töreni düzenledi. İlk üç dereceye giren yarışmacılara, madalyalarını Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya verdi. Kocakaya ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Demre'nin her yeri kano sporu için son derece elverişli. Düzenlediğimiz kano yarışmaları ile ilçemizde kano sporunu yaygınlaştırmak, turizmde bir alternatif olarak sunmak istiyoruz. Gelecek yıllarda Demre'nin her yerinde kano sporu yapılmasını istiyoruz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim