KARAYOLUNDA 'YÜKSEK ATEŞ' KONTROLÜ
 Demre ilçesinde D- 400 karayolu üzerindeki iki noktada güvenlik ve sağlık ekipleri 'yüksek ateş' kontrolü yaptı.
 Antalya’nın Demre İlçesi’nde D- 400 karayolu üzerindeki iki noktada güvenlik ve sağlık ekipleri korona virüs kontrolü yaptı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli dört hemşire, dönüşümlü olarak araçların sürücülerinin ve yolcuların ateşini ölçtü. Hemşireler korona virüs konusunda bilgilendirme yaptı. Araçlarda el dezenfektanı ve kolonya bulunup bulunmadığı sordu. Demre İlçesi’nde Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi işbirliğinde Demre Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Demre Belediyesi Zabıta ekiplerinden oluşan iki ekip oluşturuldu. Oluşturulan ekipler, Demre Belediyesi’nin sağladığı ateş ölçerlerle D- 400 karayolunda ateş ölçtü.  Demre’nin Finike yönünden girişi olan Beymelek Mahalelesi, Kaş yönünden girişi olan Yavu Mahallesi’ndeki iki noktada, polis, jandarma ve belediye zabıta ekipleri güvenlik önlemi aldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirdiği 4 hemşire, sürücülerin ve yolcuların ateşini ölçtü. Araçlarda el dezenfektanı ve kolonya olup olmadığını kontrol etti. Sürücü ve yolculara korona virüsle mücadele konusunda bilgilendirme yaptılar. Sürücüler yapılan uygulamadan memnun oldu.
Sürücülerden İdris Uçar yaptığı konuşmada”Marmarisli’yim. Turizmciyim. Uygulama gayet güzel. Sabah Kaş’ta da oldu.  T. C kimlik numarası olarak kaydettiler. Yaş 65 idi.  Vatandaşların dikkat etmesini önemsiyorum. Bu dertten bir an önce kurtulalım. Allah güvenlik kollarına güç kuvvet versin” dedi.
   Sürücü Mete Sındır ise yaptığı konuşmada”  Yapılan uygulamadan gayet memnunum vatandaş olarak. Çok güzel bir uygulama. Sağlıkçılar, polis ekipleri, jandarma hepsi bir arada.  Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim bir vatandaş olarak. Evde kal Türkiye diyorum. Zorunlu olmadıkça kimse dışarı çıkmasın” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim