Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek Mahallesi'ndeki Elzach-Demre Kardeş Şehir Parkı, Demre Belediyesi tarafından tamamlanıyor.
Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde bulunan, D-400 karayolunun Demre-Finike yönündeki sahilde bulunan Elzach-Demre Kardeş Şehir Parkı'nın eksik kalan bölümü, Demre Belediyesi tarafından tamamlanıyor. 1,5 kilometre uzunluğundaki halk arasında Sahil Parkı olarak bilinen kardeş şehir parkının 1200 metrelik bölümü, önceki dönemlerde özel bir şirket ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmişti. Parkın kalan 300 metrelik bölümü de Demre Belediyesi tarafından  başlatılan çalışma ile tamamlanacak.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Elzach-Demre Kardeş Şehir Parkı, toplam 70 dekar bir alanı kaplıyor. Parkın 58 dekarı daha önceki dönemlerde tamamlanmış. Batı bölümünde kalan 12 dekarını da tamamlamak için çalışma başlattık. 12 dekar alanın 6 dekarı yeşil alan olarak düzenleniyor. Denize sıfır olan parkımız Demre'nin nefes alınabilecek önemli noktalarından biri. Kumsal ile park alanı arasına taş duvar örüyoruz. Bu bölümde yürüyüş yolları, piknik alanları, oturma bankları, pergola dinlenme ve piknik alanları, basketbol ve voleybol sahası ve otopark bulunacak. Böylece Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'ndeki kardeş şehrimizle olan dostluğumuzun temsili olan 1,5 kilometre uzunluğundaki  ve 70 dekar büyüklüğündeki parkımız bir bütün olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Parkın tamamı denize sıfır. Tamamında plaj var. Parkın yapımını kendi ekiplerimizle gerçekleştiriyoruz" dedi.
Editör: TE Bilisim