COĞRAFİ İŞARETLİ KORKUTELİ KARYAĞDI ARMUDUNUN İHRACATI BAŞLADI
Akdeniz bölgesinin meyve ambarı olarak bilinen Antalya'nın Korkuteli ilçesinde hasat edilen coğrafi işaretli karyağdı armudu ile margarit cinsi armut ve ayva, Romanya, Makedonya, Moldova'ya, Ukrayna'ya ihraç ediliyor.
İlçede hasat edildikten sonra soğuk hava depolarında muhafaza edilen karyağdı armudu Makedonya'ya, margarit türü armut ile ayva Romanya, Bulgaristan ve Moldova'ya gönderiliyor. Üretici Yusuf Yıldıran, ilçedeki soğuk hava depolarında yer alan ürünlerin iç pazarda tüketilmesi ve ihracatının gerçekleştirilmesi için hareketlilik yaşandığını söyledi. Depolardaki birinci sınıf elmaların iç piyasaya sunulduğunu anlatan Yıldıran, "İlçede yetişen ayvanın ihracatı başladı. Yeniköy ve Fethiye bölgesinde yetişen narlar da ihracata gidiyor. Aylardır bekleyen karyağdı armudu da ihracata gidiyor. Şubat ayı itibariyle elma piyasasında hareketlilik başladı. Karyağdı, margarit ve ayva Makedonya , Romanya, Bulgaristan ve Moldova pazarında yerini alıyor" diye konuştu.
Elma'nın Korkuteli yöresinde ciddi gelir kaynağı olduğunu belirten Yıldıran,  "Birçok insan geçimini elmadan sağlıyor. Korkuteli  elmasını rengi, kokusu, parlaklığı ve aromasından dolayı iç ve dış pazarda büyük mağazalar tercih ediyor. Meyve suyu fabrikalarının da ihtiyacı karşılanıyor" dedi.
 
Editör: TE Bilisim