KAŞ GÖNÜLLÜLER LİKYA YOLU’NDA TEMİZLİK YAPTI
  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Likya Yolu’nun korunması, yürüyüşe hazır hale bir araya gelerek “Kaş Likya Yolları Koruma Gönüllüleri Grubu”, yaklaşan yeni turizm sezonu öncesi Likya Yolu’nda alan temizliği yaptı.
   Kaş’ta gönüllü olarak bir araya gelerek örgütlenen “Kaş Likya Yolları Koruma Gönüllüleri Grubu, öncülüğünde, Likya Yolu’nun bir bölümünde temizlik yapıldı. Grup, sosyal medyadan “Herkese ait olan sorumluluklar, sorumsuz kalıyor.  Gelin, hem doğa ve tarihle iç içe yürüyelim, hem de hep beraber kültürel varlıklarımızın korunmasına katkıda bulunalım. Yürüyüş botlarını giy, budama makasını al, sen de bize katıl” çağrısını yaptı. Bu çağrıya uyan kişiler, Kaş’a bağlı İslamlar Mahallesi’nde bir araya geldi. Gruba, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kaş Gençlik Merkezi ve Demre Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu Rehberlik Bölümü öğrencileri de destek verdi. Grup, Kaş’a bağlı İslamlar Mahallesi Akbel Mevkii’nde toplandı. Buradan hareket eden grup, Akbel Mevkii’nden Kaş’a bağlı Yeşilköy Mahallesi yakınlarındaki İslamlar Mahallesi’nden Likya Birliği’nin başkenti Patara Antik Kenti’ne su taşıyan Delik Kemer Mevkii’ne kadar olan 4,5 kilometrelik Likya Yolu’nda temizlik yaptı. Bu alandaki Likya yürüyüş parkurundaki çalılar ve otlar kesildi. Yolun ve çevresinin çöpleri toplandı. Likya Yolu’nun 4,5 kilometrelik Akbel – Delik Kemer bölümü sezona hazır hale getirildi.
   Toplam 60 kişinin katıldığı etkinlikle ilgili olarak Kaş Likya Yolları Koruma Gönüllüleri Grubu adına konuşan Kadriye Hacımusaoğlu yaptığı konuşmöada” Likya Yolu, Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası yolu. Dünyanın da en güzel 10 yürüyüş rotasından biri. Çok önemli bölümleri Kaş’tan geçiyor. Kaş’taki parkurların, Kaş turizminde çok önemli yeri var. Alternatif turizmin Türkiye’deki önemli merkezlerinden biri olan Kaş’ta Likya Yolu parkurlarını korumak, turizm sezonuna hazır hale getirmek için bir araya gelen gönüllülerden oluşan bir grubuz. Bundan sonraki haftalarda Fellos Antik Kenti – Orta Kuyu arasındaki 5 kilometrelik, Kaş Limanağzı – Fakderesi etabındaki 6 kilometrelik bölümde aynı temizliği yapacağız. Diğer etaplarda da duruma göre çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim