KAŞ KENT KONSEYİ BAŞKANI İSMAİL GÖKÇE BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE DÜZENLENEN TÜRKİYE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ 11 DÖNEM BAŞKANLIĞI TOPLANTISINA KAŞ’I BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ
Kaş Kent Konseyi Başkanı İsmail Gökçe Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde düzenlenen KENTLERİN GELECEĞİ VE GELECEĞİN KENTLERİ" temalı toplantıya katıldı.
 Kaş İlçesini Kaş Kent Konseyi Başkanı Av. İsmail Gökçe'nin temsil ettiği toplantıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada” Türkiye genelinde 145 il ve ilçe belediyesinin kent konseyi başkanlarının ve genel sekreterlerinin katıldığı toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Adana Kent Konseyinin 10.dönem başkanlığını üstlendiği toplantıda 2020 yılında bir yıllığına 11. Dönem başkanlığını Balıkesir Kent Konseyi üstlendi. 7 şubat-9 şubat tarihleri arasında yapılan ve mükemmel bir organizasyonla gerçekleştirilen toplantıda üniversite öğretim üyeleri davet edilerek 21. Yüzyıla girerken Gündem 21 ve amaçlanan Kent Konseyleri " kentletin geleceği ve geleceğin kentleri " enine boyuna tartışıldı. Özellikle Türkiye genelinde 1397 belediyenin mevcut olduğu ve kurulan kent konseyinin ise 22 Büyükşehir ile 273 İl ve İlçede olduğunu bu sayının %21 gibi düşük bir rakama tekabül ettiği belirtilerek bu sayının hızla arttırılması gerektiği belirtildi. Bunun nedenlerinden biri Belediye Başkanlarının Kent Konseylerinin kurulmasına öncülük etmesindeki tereddütler, kişisel ilişkilerin önemi, mali bütçenin olmaması, siyasi ve idari faktörlerin önceliği, halktaki kent konseyi algısı gibi durumlar önemli yer tutuyor. Kent Konseylerinin bundan sonra daha etkin ve verimli olması için ülke genelinde en az 4 çalıştayın yapılması, eğitim akademisinin faaliyete geçirilmesi, mevzuatta değişikliğe gidilmesi ve başta belediyeler olmak üzere halkta kent konseyi algısının pozitif olarak arttırılması, kent konseyleri deklarasyonunun yapılması gerektiği olgusu vurgulandı. Oluşturulan komitelerden Temek Haklar Komitesi başkanlığına seçildim. Toplantıda söz alarak bir konuşma yaptım. Yaptığım konuşmada Geleceğin Kentleri Kentlerin Geleceği Kent Konseyleri ile şekillenecektir. "Demokrasi ve Hizmette yerelden başlar". Öyleki kent bilinci ve ortak akıl ve uzlaşma kültürü ile kent yaşayanlar hemşehrilik olgusu ile birlikte yaşamayı öğrenerek kentlerin geleceğini düşünerek geleceğin kentlerini oluşturacaktır.  21.yüzyıl kent konseyleri ile kentlerde kentin tamamını sarmayalarak halkında işin içine girdiği bir yönetişim ağıyla mümkün olabilecektir. Stratejik konularla ve etkin eylem planlarıyla bu mümkün olabilecektir. Kaş İlçemizde Türkiye Kent Konseyleri Birliğinde yerini aldı. Kaş Kent Konseyi birliğin etkin bir üyesi olmayı başarmış bir kent konseyidir. Kent Konseyi Kaşlı hemşerilerimizin sorunlarını tespit ederek Kaş Belediyesi ve Kaş Kaymakamlığı ile plan ve projelerle çözümler üretmeye devam edecektir. TKKB Temel Haklar Komitesi başkanlığı ile Sürdürülebilir Kentler Yönetim Kurulu üyeliği yanında Kent Konseyini de kardeş üye olarak en ileri noktalara taşımayı amaçlıyoruz. Balıkesir Kent Konseyinin ev sahipliğini yaptığı toplantı 13-14 Mart ayında Ankara’da yapılacak Kent Konseyleri toplantısında buluşmak üzere sonlana erdi. 13-14 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan Kent Konseyleri toplantısına katılarak Kaş’ı ve Kaş Kent Konseyi en iyi şekilde temsil edeceğiz“dedi.
 
Editör: TE Bilisim