Antalya'nın Kaş ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitimcileri AB + Erasmus projeleri ile yetişkin eğitimi alanında kültürlerarası eğitim deneyimlerine devam ediyor. Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görev yapan üç eğitimci, ortak oldukları bir AB + Erasmus projesi kapsamında Estonya ve Letonya'da eğitim aldı.
Kaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde üç eğitimci, ortak oldukları AB + Erasmus Küçük Ölçekli Stratejik Ortaklık Projesi (Develolping Learning Experiences: Creative Centers Without Borders) geleneksel ve yenilikçi bilgi ve becerileri geliştirmek için tasarımcıları, zanaatkârları ve sanat ustalarını bir araya getiren, kültürlerarası deneyimler, yetişkinlerin eğitim sürecini yürütme konusunda iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı üç ülkenin ve üç ülkeden dört ortağın katıldığı bir platform kapsamında Estonya ve Letonya'da 4 günlük eğitime katıldı. Projede Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yanında Estonya'dan bir ve Letonya'dan iki ortak yer alıyor. Bir yıl sürecek projenin Estonya bölümüne, Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Göktaş, usta öğreticiler Nuran Avcıoğlu ve Ayperi Bölük Demirci katıldı.
Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Göktaş, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:"Projenin amacı tasarım, geleneksel beceriler, uygulamalı sanatlar ve girişimcilik alanlarında bilgi ve becerileri genişleterek kültürlerarası öğrenme ve meraklılar, profesyonel ve uzmanlar için kültürel deneyim alışverişi için fırsatlar sağlamak. Üç ortak ülkede katılımcılarının öğrenme becerilerini ve kültürel çeşitliliğini gösteren sanal birer sergi açılacak. Her ortak kuruluş tarafından geliştirilecek tasarım, uygulamalı sanatlar ve geleneksel becerilerde üç uluslararası müfredat oluşturulacak. Biz katıldığımız eğitimde Estonya'nın Rapina kentinde, 2 gün boyunca Estonya halk kıyafetlerinin dantelleri ve kurdeleleri, seramik ve porselen boyama, yenilikçi yöntemler, ahşap oymacılığı etkinliklerine katıldık. Burada edindiklerimizi kurslarımızda uygulayacağız. Kursiyerlerimiz için atölye çalışmaları düzenleyeceğiz. Estonya'dan Letonya'ya geçerek Gülbene kentinde 2 gün süren eğitim çalışmalarına katıldık. Letonya'da, goblen ve kilim dokuma, siyonotip, serigrafi ve senografi gibi sanat alanlarında atölye çalışmalarına katıldık. Uygulamalı sanat, geleneksel ve yenilikçi el sanatlarında yenilikçi yaklaşımlar, teknikler ve yöntemleri öğrendik. Burada öğrendiklerimizi de Kaş'taki kurslarımızda uygulayacağız. Kısacası şunu söyleyebiliriz. İki ülkede Erasmus + Yetişkin Eğitimi konusunda yeni bilgiler, sanatlar öğrendik. Çok özel deneyimler kazandık. Bunların hepsini Kaş ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yetişkinlere yönelik olarak açtığı kurslarımızda uygulayacağız."
 
Editör: TE Bilisim