MİLLİ SUALTI  SPORCUSU ERKEN’DEN KAŞLI MİNİK KIZLARA FESTİVAL
     Kaş ilçesinde sualtı milli sporcusu ve beden eğitimi öğretmeni Birgül Erken tarafından Türkiye'de ilk kez çoğunluğu dezavantajlı çocuklardan oluşun minik kızlara 'Deniz Kızı Festivali' düzenledi.
 
     Sualtı milli sporcusu ve beden eğitimi öğretmeni Birgül Erken, Türkiye’de ilk kez Antalya’nın Kaş İlçesi’nde çoğunluğu dezavantajlı çocuklardan oluşun minik kızlara “ Deniz Kızı Festivali” düzenledi. Çanakkale’de beden eğitimi öğretmeni olan mili sualtı sporcumuz Birgül Erken, çalışmalarını sürdürdüğü Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, minik kız öğrencileri deniz kızı eğitimine aldı. 17 minik kıza, Kaş’ın Çukurbağ Yarımadası’ndaki Molino Hotel’in katkıları ile ücretsiz eğitim verdi. Küçük deniz kızlarına, dalış, nefes, yüzme, yoga ve deniz kızı eğitimi verdi. 21 Eylül Uluslararası Barış Günü’nde, Molino Hotel’in havuzunda Deniz Kızı  Festivali düzenledi. Minik deniz kızları, eğitimde edindikleri hünerlerini sergiledi. Giydikleri deniz kızı elbiseleri ile su perisi gibi dalış yaptılar. Yaptıkları gösterilerle gerçek bir deniz kızı oldular.
 Beden Eğitimi Öğretmeni olan Mili Sualtı Sporcu Birgül Erken, festivalle ilgili olarak yaptığı konuşmada” Bir eğitimci ve milli sporcu olarak, yaptığım her projede büyük bir heyecan duydum. Deniz kızları projesinde duyduğum heyecan çok farklı oldu. Projeye katılarak eğitim alan 17 minik kızımızın çoğunluğu dezavantajlı çocuklarımızdı. Küçük deniz kızları projesi, milli bir sporcu, bir eğitimci olarak en büyük hayallerimden biri idi. Çocuklarımıza yüzme sporu ile özgüven aşıladığımızı, deniz sevgisini kazandırdığımızı, merak duymalarına katkı sağladığımızı düşünüyorum. 21 Eylül Uluslararası Barış Günü’nde projemizi gerçekleştirerek, çocuklarımıza barışın ne demek olduğunu anlattık.  Dünyanın ve Türkiye’nin en önde gelen dalış merkezlerinden biri olan Kaş’ta, böyle bir projeyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyum. Kaşın adını bir kez daha böyle bir proje ile duyurduk”  dedi.
  
 
Editör: TE Bilisim