Kaş ilçesinde Kaş Yörük Türkmen Derneği tarafından bu yıl 3. Geleneksel Kaş Bezirgan Yaylası Keşkek Şenliği 1 Eylül Pazar günü düzenlenecek.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Yörük Türkmen Derneği tarafından bu yıl “3. Geleneksel Kaş Bezirgan Yaylası Keşkek Şenliği” 1 Eylül Pazar günü saat 11:00’de Kaş’ın Bezirgan Mahallesi’nde Merkez Camiinde yapılacak olan Mevlid Merasimine mütrakip öğle yemeği ile başlayacak. Kaş’ın Bezirgan Yaylasında düzenlenecek. Kaş’a bağlı Bezirgan Yaylası’nda Kaş Yörük Türkmen Derneği tarafından 1 Eylül Pazar günü düzenlenecek olan şenliğe, Kaş Kaymakamlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Belediyesi, Kaş Yörük Türkmen Derneği, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), Kaş Ziraat Odası, Kaş Esnaf Odası, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Yörkam ve Bezirgan Mahallesi Muhtarlığı destek veriyor. Şenlik kapsamında temsili yörük göçü canlandırılacak. Katılımcılara yöresel yemekler ikram edilecek. Saat 16:00’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde düzenlenecek yürüyüş ile Ambararası Mevkiinde saat 17:00’de sanatçıların vereceği konser ile şenlik etkinlikleri devam edecek. 3’üncü Geleneksel Kaş Bezirgan Yaylası Keşkek Şenliği Fethiye Güzel Sanatlar Derneği Saz Ekibi eşliğinde, bölgesel ve yerel sanatçılar anıl Bilgiç, kendisi Bezirgan’lı olan Halk Müziği Sanatçısı Hasan Kalkan birer konser verecek. Ali Tunç, Curacı Osman, Niyazi Güngör, Ayşenur Toy, Enver Çatal, Erol Solakoğlu, yörük türkülerini çalıp söyleyecek. Proğramı Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır tarafından sunulacak.
   Şenlikle ilgili olarak Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır yaptığı konuşmada”Bezirgan Yaylası, Likya Dönemi’nin ticaret merkezi. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde yörük kültürünün yaşadığı, yaşatıldığı bir yayla. Yörük yurdu. Yörük kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımak için geçen yıl Bezirgan Yaylası’nda düzenlediğimiz şenliğimizi bu yıl yine Bezirgan Yaylası’nda düzenliyoruz. Bölge halkımızı1 Eylül Pazar günü düzenleyeceğimiz şenliğimize davet ediyoruz”  dedi.
    
 
Editör: TE Bilisim