Antalya'nın Kumluca ilçesinde genel muayene için özel bir hastaneye başvuran Abdullah Akgün'ün (48) böbrek hastası olduğu anlaşıldı. Abdullah Akgün'ün yapılan ameliyatla hastalıklı böbreği alındı.
Kaş Belediyesi'nde çalışan Abdullah Akgün, sağlık kontrolü için Kumluca'daki özel bir hastaneye başvurdu. Kendisini muayene eden doktorun isteği üzerine kan tahlili yaptıran Abdullah Akgün, tahlil sonuçlarının değerlendirilmesinden sonra üroloji bölümüne sevk edildi. Prof. Dr. Murat Lekili tarafından muayene edilen Abdullah Akgün'ün yapılan ultrason, böbrek tomografisi ve ilaçlı böbrek filmi sonucu böbrek hastası olduğu ve sol böbreğine 'Dev Hidro Nefroz' (çürümüş böbrek) teşhisi konuldu. Yapılan ameliyatın ardından Abdullah Akgün'ün hastalıklı böbreği alındı.
Abdullah Akgün, bugüne kadar herhangi bir böbrek rahatsızlığı yaşamadığını ve bundan dolayı da doktora gitmediğini söyledi. Doktora genel muayene için gittiğini anlatan Abdullah Akgün, yapılan tahlillerin ardından böbrek hastası olduğunu öğrendiğini kaydetti. Akgün, "Bugüne kadar hiçbir rahatsızlığım yoktu. Doktorum, müdahale edilmezse daha kötü sonuçlar ortaya çıkabileceğini söyleyince ameliyat olmaya karar verdim. Çok şükür sağlığıma kavuştum, doktorumuza, hastanemize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Üroloji uzmanı Prof. Dr. Murat Lekili de bu tür böbrek rahatsızlıklarının çok sinsi şekilde ilerlediklerini, hastaların hiçbir yakınmaları olmamasına rağmen böyle sonuçlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Hastanın kendilerine kan değerlerindeki olumsuzluklarla geldiğine işaret eden Lekili, "Hastamıza ultrason, tomografi ve ilaçlı böbrek filmi tetkiki istedik. Hastamızın sol böbreğinde Dev Hidro Nefroz geliştiğini teşhis ettik. Bu rahatsızlığa halk arasında 'çürümüş böbrek' de deniyor. Hastamıza operasyon planladık, çok başarılı geçti. Hastamızı tavsiye ve kontroller önererek taburcu ediyoruz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim