KEKOVA'DA PARAŞÜTLE GÖKYÜZÜ YOLCULUĞU
Antalya'nın Demre ilçesine bağlı dünyaca ünlü Kekova'ya yatlarla günübirlik tura gelen, mavi yolculuğa çıkan yerli ve yabancı turistlere, 'parasailing' denilen paraşütle gökyüzünde yolculuk yaptırılıyor. Havadan Kekova manzarası ve Kekova'da gün batımı izletilen turistlere farklı bir gün yaşatılıyor.
Kekova'ya gelen turistler, paraşütle gökyüzüne yolculuk yaptırılıyor. Bir bota bağlı olan paraşüt, bindirilen tekli, ikili, üçlü gruplarla gökyüzüne doğru kaldırılıyor. Turizmci ve profesyonel kaptan olan Veli Oğuz tarafından düzenlenen paraşütle gökyüzü yolculuğu 15 dakika sürüyor. Paraşüte binen yolcu veya yolcular 200 metre yüksekliğe kadar çıkıyor. Paraşüt, tekneden yönlendiriliyor. Paraşüte binecek kişilere, özel can yelekleri giydiriliyor. Aşağıda her türlü güvenlik tedbiri alınıyor. Akşam saatlerinde düzenlenen paraşütle havadan Kekova fotoğrafları çekiliyor. Kekova'da gün batımı izleniyor. Kekova'nın her noktası havadan görülebiliyor. Bu havada Kekova manzarası izlemenin, fotoğraf çekmenin bedeli tek kişi 250 lira, iki kişi 350 lira, üç kişi 500 lira.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden aldığı izinle paraşütle gökyüzü yolculuğu düzenleyen turizmci Veli Oğuz, "Çok zor koşullarda ama insanı büyüleyen bir etkinlik paraşüt yolculuğu. Dünya cenneti Kekova'yı, yerli ve yabancı turistlere havadan izleterek, yaşamı boyunca unutamayacakları bir 15 dakika yaşatıyoruz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim