Demre ilçesinde, yatla Kekova turuna çıkan Rus turistler, masmavi denizde kış ortasında yüzmenin keyfini çıkardı.
Antalya’nın Demre İlçesi’nde yatla Kekova turuna çıkan Rus turistler, masmavi denizde kış ortasında denizde yüzdüler. Turistler pırıl pırıl bir hava denizin tadını çıkardı. Turistler, limanda kendilerini karşılayan sokak köpeklerini besleyerek tura çıktı. Demre’ye gelen Rus ve yerli turistler, Demre’nin Çayağzı Limanı ve Demre’ye bağlı Üçağız Mahallesi’nden dünyanın ve Türkiye’nin en önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kekova’ya yat turuna çıkmaya devam ediyor. Hava koşullarının uygun olduğu günlerde bu turlar devam ediyor. Çayağzı Limanı’dan bir grup Rus turist, yatla Kekova turuna çıktı. Karlı Torosların karşısında masmavi ve güneşli bir günde başladı yat turu. Turistler, önce Batık Kenti, ardından  Simena Antik Kenti’ni yat üstünde gezdi. Üçağız Mahallesi’nden küçük bir tekne ile tura çıkan Türk turistleri selamladılar. Ardından yat yüzme molası verdi. Bir grup Rus turist masmavi denizi, pırıl pırıl gökyüzünü, güneşli havayı görünce kendini Akdeniz’in mavi sularına bıraktı. Su ve hava sıcaklığı 16 derece idi. Bazı Rus turistler, denizde yarım saat yüzdü. Kulaç attı. Denize daldı. Yattan denize atladı. Kendi ülkelerinde her yer buz keserken, Kekova’da yazı yaşadı.
Denize giren Olga Filina yaptığı konuşmada”Burada hava sanki yaz. Bu mevsimde Türkiye’de tatil çok güzel. Kış ortasında denize girmek bizim için sanki bir rüya. Deniz nefisti. Masmavi bir deniz, her yer tarihle dolu. İnsanın ruhunu dinlendiriyor. Türkiye’ye ilk kez geldim, ama daha çok kez geleceğim” dedi.
Kızı ile denize giren İrina Filina da yaptığı konuşmada” Moskova’dan geldim. Hava çok soğuktu, her yer buzla kaplı idi orada. İlk kez geldiğim Türkiye’de, özellikle Kekova’da büyülendim. Tatile çıkarken Türkiye’de denize gireceğim hayal bile etmemiştim. Deniz, su, sıcaklık, tarih  hepsi bir harika. Kısa sürede mutlaka yine geleceğim” diye konuştu.
Denizde yarım saat yüzen Anton Vilehenke ise yaptığı konuşmada” Rusya çok soğuk. Burada hava  sanki Rusya’daki yaz mevsimi gibi. Deniz mükemmeldi. Su ve hava sıcaklığı benim için çok idaeldi. Doyasıya yüzdüm. Kış ortasında yazı yaşadım” dedi.
 
Editör: TE Bilisim