KEKOVA'DA TATİLCİLERİN DENİZ KEYFİ
     Demre ilçesinde güneşli havayı fırsat bilen tatilciler, denizin keyfini çıkardı.
    Türkiye’nin birçok yerinde kara kış kapıya dayandı. Kar yağışı başladı. Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki Kekova’ya yatla gelen turistler, yazı bitmediğini gösterdi. Rus turistler, yatla çıktıkları Kekova turunda denize girdi. Yüzdü.
    Demre İlçesi’ne gelen turistler, Çayağzı Limanı’ndan yatla Kekova turuna çıktı. Serin ve rüzgarlı havada tura çıkan turistler, kış giysileri içinde önce Batık Kenti gezdi. Ardından Kaleköy’ün önünden geçerek, bol bol fotoğraf ve görüntü çekerek Kekova’nın güzelliklerini kayda aldılar. Yat sakin bir koyda yüzme molası verdi. Deniz suyu sıcaklığının 20 derece, hava sıcaklığının 19 derece olduğu serin bir havada bazı turistler, kendilerini Kekova’nın mavi sularına bıraktı. Bir grup Rus turist, kulaç atarak denizin tadını çıkardı. Yatta soğuk su ile duş aldı. Turistler, yüzme molasının ardından tekrar Çayağzı Limanı’na döndüler.
  Kekova’da denize giren Rus Aleksandr Efanov yaptığı konuşmada”Su çok mükemmeldi. Benim ülkemde sıcak mevsimde bile öyle bir hava bulmak çok zor. Sezon sonu geldiğim için burada yüzeceğimi hiç düşünmemiştim. Benim için burada denizde yüzmek rüya gibi oldu” dedi.
   Rus Loginov İgor da yaptığı konuşmada” Beni bu tura ikna edenlere teşekkür ediyorum. Kekova mükemmel bir yer. Hava benim ülkeme göre yaz mevsimi. Bu mevsimde denize girmek, benim için bir hayaldi. Burada gerçek oldu. Bu mevsimde denize gireceğimi hiç düşünmemiştim. Bugün tatilimin en güzel günü oldu”diye konuştu.
   Rehber Mustafa Aslan ise yaptığı konuşmada” Kekova, doğa ile denizin bütünleştiği bir nokta. Dört mevsim sıcak. Dört mevsim burada yüzülebilir. Bunun örneğini misafirlerimiz yüzerek gösterdi. Hala deniz sıcak. Hala deniz sıcak. Ortam sıcak. İnsanlar sıcak”dedi.
 
Editör: TE Bilisim