Antalya'nın Korkuteli ilçesinde ilk doğalgaz ateşi yandı.
Korkuteli Belediyesi önünde doğalgaz yakım testi için tören düzenlendi. Törene Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve doğalgaz dağıtım şirketi yetkilileri katıldı.
AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, "Bugün doğalgazın ilk deneme ateşini yakacağız. Bunun verdiği mutluluk tarif edilemez. İlçemiz bu hizmete pazartesi itibarıyla kavuşuyor. Bu süreçle ilgi bazı sıkıntılar oluştu. İlk ateşi Mevlüt Çavuşoğlu Bakanımız ile birlikte yapacaktık. Arada pandemi, yangın ve sel olayları oluştu. Ama ana hatta son bağlantı bitimi sonrası bakanımızın katılımıyla açılışını yapacağız. İlçede hattını döşemiş olduğumuz tüm hemşehrilerimiz pazartesi itibarıyla evlerinde doğalgazı yakmaya başlayacak" dedi.
Kaymakam Ömer Çimşit "Korkuteli ilçemizin uzun zamandır en büyük hallerinden birisi olan doğalgaza her geçen gün yaklaşıyoruz. Uzun zamandır caddelerde, sokaklarda hummalı çalışmalar yürütülüyordu ve bugün de ilk ateşi yakacağız" diye konuştu.
Doğalgaz dağıtım şirketinin Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu da "Bugün uzun bir yolculuğun başlangıcındayız. Tamamladığımız hatları teknik şartnameler çerçevesinde devralacağız. Sizleri biraz toz toprakla uğraştırdık. Ancak doğalgaz süreci böyle başlıyor. Kısa sürede de aboneliklerin yapılmasıyla üst yapılar tamamlanacak. Korkuteli'nde 64 kilometre hat planladık. Bunun 44 kilometresi tamamlandı. Yüzde 40'tan daha azı kaldı. Ekim sonuna kadar ana hatlar bitecek. Korkuteli'mize bu yıl 11 bin konuta doğalgaz sağlayacağız. Sizlerden de bir an evvel işlemlerinizi tamamlamanızı bekliyorum. Kış gelmeden hemşehrilerimizin işlemlerini tamamlamalarını istiyorum. Korkuteli'miz ve memleketimiz için hayırlı olsun" dedi.
Konuşmaların ardından ilk doğalgaz ateşi yandı.
 
Editör: TE Bilisim