Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyanlar için 'Pandemi Psikososyal Destek Birimi' kurdu. İl Müdürü Ünal Hülür, alanında uzman psikologların danışmanlık hizmeti vereceğini belirterek, karantinanın yaratabileceği hisler konusunda destek olunacağını vurguladı.
Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde evde kalan vatandaşların kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için psikolojik destek amacıyla Antalya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 'Pandemi Psikososyal Destek Birimi' kuruldu. Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, psikososyal destek biriminin hafta içi her gün (0-242) 503 45 66 nolu telefon hattından saat 08.30- 17.30 saatleri arasında danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi. Müdür Hülür, hattı arayanların alanında uzman psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcilerinden danışmanlık hizmeti alabileceğini söyledi. Dr. Hülür, şunları söyledi:
"Psikososyal Destek Hattı, salgın hastalık sürecinde ortaya çıkabilecek olası psikolojik tepkiler, pandemi sürecindeki belirsizlik, karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, kendinizi iyi hissetmek için neler yapabilirsiniz. Çocuğunuza koronavirüsü nasıl anlatabilirsiniz. Geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamada güçlük, karar verememe, olumsuz düşüncelere odaklanma gibi endişeleri yaşayanlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilecek. Koronavirüs ile ilgili destek almak için de bizi bu numaralar aranabilir."
Müdür Hülür, salgın süresince herkesin evinde kalmasını gerektiğini de vurguladı.
Editör: TE Bilisim