Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda alınan kararla 15 Şubat Pazartesi günü itibarıyla köy (mahalle) ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarda ders başı yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya'da da İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 15 Şubat Pazartesi itibarıyla il genelinde kırsal alanlarda seyrek nüfuslu yerleşim bölgelerindeki ilkokul, ortaokul ve ana sınıflarında 5 günlük yüz yüze eğitime yeniden başlandı. Karar gereği ders başı yapılan okullar şöyle; Köy (mahalle) ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıfları.
Okulların kısmi olarak yeniden açılmasıyla ilgili Konyaaltı İlçesi Gökçam Mahallesi'nde Gökçam İlkokulu'nda tören düzenlendi. Veliler tarafından saat 08.15 itibarıyla öğrenciler okula getirildi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler sınıflarına geçti. Tüm öğrencilerin maske taktığı okulda sınıflarda dezenfektanların hazır bulundurulduğu görüldü. Sınıflarda sosyal mesafe kuralına göre yerleştirilen öğrenciler, uzun bir ara sonrasında yeniden derslerine başladı.
Konyaaltı'nda karar kapsamında iki okul açtıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ünal, “Şu anda bütün köy okullarımız açıldı. Sosyal mesafeye ve hijyen şartlarına uygun bütün sınıflarımızda öğretmen ve öğrencilerimizle yeniden eğitime başladık. Öğrencilerimiz hakikaten bizi özlemiş. Biz de öğrencilerimizi özledik. Çok güzel, öğrencilerle birlikte olmak bizi mutlu ediyor" dedi.
Uzun bir ara sonrasında okullarına yeniden kavuşan öğrenciler de hem öğretmen ve okullarını hem de arkadaşlarını özlediklerini belirterek, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflarında yeniden yüz yüze eğitime başladı. Öğrencilerini çok özlediklerini belirten sınıf öğretmenleri de uzaktan eğitim sürecinin ardından öğrencileriyle kavuşmanın ve yüz yüze eğitime başlamanın mutluluğunu yaşadı.
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre il genelinde 70 ilkokul, 67 ortaokul, 29 imam hatip ortaokulu olmak üzere toplam 166 okulda 65 bin 941 öğrenci ve 2 bin 235 öğretmen yüz yüze eğitime başladı.
 
Editör: TE Bilisim