Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, üreticileri döviz kurlarındaki dalgalanmaya karşı uyararak, "Dövizdeki dalgalanmayı bahane edip, fiyat spekülatörlüğü yapan firma ve şahıslar var. İlk işimiz bunlara karşı uyanık olmak gerekiyor" dedi.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, döviz kurlarındaki dalgalanmanın tarım sektörünü de etkilediğini belirterek, sektör paydaşlarından dalgalanmadan en az şekilde etkilenmek için gerekli tedbirleri almalarını istedi.
Başkan Kayhan, "Dövizdeki dalgalanmayı bahane edip, fiyat spekülatörlüğü yapan firma ve şahıslar var. İlk işimiz bunlara karşı uyanık olmak gerekiyor. Tarım sektöründeki vatandaşlarımızın özellikle çiftçilerimizin mümkün olduğu kadar az borçlanmalarını tavsiye ediyorum. Bitki besleme ve bitki koruma ürünleri satan firmaların da piyasayı iyi araştırma yaparak ürün temin etmelerini, üreticiye satarken de döviz kurundaki dalgalanmayı bahane ederek fahiş fiyatlarla satmamalarını öneriyoruz" dedi.
Başkan Süleyman Kayhan, "Döviz kurundaki dalgalanmanın her sektörü etkilediği gibi tarım sektörünü de etkilediği bir gerçektir. Buna bağlı olarak Kumluca Ziraat Odası Başkanlığı olarak devletimizden üreticilerimiz adına şöyle bir istekte bulunmak istiyoruz; artık bu şartlar altında nerdeyse geçen yılların en iyi fiyatı bu yılın kötüye yakın fiyatı olacaktır. Kısacası Kumluca'dan 4 TL'ye alınan bir domates büyükşehirlerimizin reyonlarında 8 ve 12 TL arasında satılacaktır. Bu tüketicimizin alım gücünü zayıflatacaktır. Devletimiz üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkını minimuma indirilmesinde yardım ederse hem üretici hem de tüketici bu dalgalanmadan en az şekilde etkilenecektir. Unutmayın kazanırsak hep beraber kaybedersek hep beraber kaybederiz. Attığımız her adımı bu düşünceyle atmalıyız" diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim