Antalya'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda vatandaşların hijyenik ve sağlıklı koşullarda kurban kesim hizmeti alması için 3 ayrı noktada kesim yeri belirledi. Vatandaşlar Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi'nde bulunan Hayvan Pazarı ile Muratpaşa İlçesi Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı'nda, Bayramın 1'inci ve 2'nci günlerinde ücretsiz kurban kesim hizmetinden yararlanabilecek. Büyükşehir Belediyesi'nin Serik, Elmalı ve Kaş-Demre kesimhaneleri de bayramın birinci ve ikinci gününde büyükbaş hayvanların kesimi için vatandaşların kullanımına açık olacak.
USTA KASAPLAR HİZMET VERECEK
Veteriner hekim kontrolünde usta kasaplar, kurbanlığı kesip, parçalanmış ve poşetlenmiş şekilde sahibine teslim edecek. Kesim yerleri, kesim sonrasında ortaya çıkacak kurban atıkları nedeniyle gün içinde sıklıkla dezenfekte edilecek.
Kurban Bayramı'nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için 'Hayvan Yakalama Timi de bayram süresince görev yapacak.
MURATPAŞA'DA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ
Muratpaşa'da 7 nokta kurban kesim yeri, 1 nokta da kurban satış alanı olarak belirledi. Muratpaşa Belediyesi de belirlenen alanlarda hazırlık çalışmalarına başladı. Ermenek Mahallesi'nde Aycan 1 Sokak, kurban satış alanı olarak düzenlenirken Muratpaşa Belediyesi, 7 kurban kesim alanının 3'ünde kasaplı kesim hizmeti verecek. Turunç Masa'nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezinden randevu alınarak verilecek hizmet Sedir, Çağlayan ve Yenigün mahalleleri kapalı pazar yerlerinde gerçekleşecek.
Muratpaşa Belediyesi, aynı zamanda kurban satış yeri olan Ermenek Mahallesi Aycan 1 Sokak, Bayındır Mahallesi 322 Sokak, Konuksever ve Cumhuriyet Mahallesi kapalı pazar yerlerinde de ilçe sakinlerinin kurban ibadetlerini sorunsuzca yerine getirmeleri için kesim yeri oluşturulacak. Muratpaşa'da kurban kesim yerleri sadece bayramın birinci günü hizmet verecek.
KEPEZ'İN KURBAN PAZARLARI HAZIR
Kepez Belediyesi'nin Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurban satış ve kesim yerleri belli oldu. Çamlıca Mahallesi Köseler Mevki, Varsak Menderes Mahallesi (Mezbaha Yanı) ve Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarlarında, kurbanlık satışları başladı.
Kepez Belediyesi Encümeninin aldığı karar kapsamında ilçedeki üç nokta kurbanlık satış alanı olarak belirlendi. Küçükbaş hayvan pazarı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde, büyükbaş hayvan pazarı ise Çamlıca Mahallesi'ne kuruldu. Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki Varsak Trafo Merkezi'nin kuzeyinde, yerleşimin olmadığı 10 dönüm alanda kurbanlık satış alanı olarak belirlendi. Kepez Belediyesi, 140 adet küçükbaş hayvan çadırının bulunduğu pazar alanında, yeme-içme, tuvalet, duş ve lavabo alanları oluştururken, pazarın elektrik ve su ihtiyacını da karşıladı. Büyükbaş hayvan pazarı ise önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çamlıca Mahallesi Köseler Sokak'ta, Antalyalılara hizmet verecek.
9 AYRI BÖLGEYE KESİM NOKTASI
Kepez Belediyesi, 9 mahalledeki kapalı semt pazarı alanını kurban kesim yeri olarak belirledi. Belediye Encümeni kararıyla Zafer, Yenidoğan, Varsak Karşıyaka, Teomanpaşa, Varsak Ayanoğlu, Şafak, Çamlıbel, Gazi mahallesi, Yeni Mahalle kapalı semt pazarlarında, kurban kesim noktaları oluşturuldu. İlçe sakinleri, kurbanlarını bu noktalarda kesebilecek. Kepez Belediyesi, Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı'nda ücretsiz kesim hizmeti verecek. Kesim yerlerinde kasaplık belgesi olan kişiler görevlendirilecek.
 
Editör: TE Bilisim