Antalya’nın Demre İlçesi’nde faaliyet gösteren Sarıcalar Kuyumculuk’un sahibi, eski Demre Belediye Meclisi Üyesi Salih Sarıca, iş yerini koronavirüs tedbirleri çerçevesinde dizayn etti. Sarıca, iş yerine gelenlerden koronavirüs kurallarına uymalarını istiyor.
     Sarıca, iş yeri ile tezgah arasında kalan bölüme kırmızı çizgiler çizdirdi. Üç noktaya, “ Sağlığınız için mesafeyi koruyalım. Bu alanda bekleyebilirsiniz” yazısını yazdırdı. Müşterinin beklemesi gerektiği noktayı, ayak resimleir ile belirledi. Tezgahtar ile müşteri arasında 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralını uyguluyor. Dükkana giren maskesi olmayan müşteriye, hemen ücretsiz bir maske veriyor. El dezenfektanı vererek, müşterinin ve çalışanların ellerini alışveriş öncesi dezenfekte ediyor.
    İş yeri sahibi Salih Sarıca yaptığı konuşmada”Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı için” Maske, mesafe, sosyal temas” kuralını iş yerimizde kesinlikle uyguluyoruz. Maskesi olmayana ücretsiz, yıkanabilir bez maske hediye ediyoruz. Para ve altın ile temas eden müşterimizin ellerini mutlaka dezenfekte ediyoruz. Kurallara uymayan müşterilerimizi de nazikçe uyarıyoruz. Sorun hepimizin sağlığı”dedi.
Editör: TE Bilisim