Avrasya ve Likya Yolu’nu tanıtan AB Projesi
 İtalya'nın başkenti Roma'dan başlayan ve Antalya'nın Demre ilçesinde sona eren Avrasya Yolu ve bu yolun içinde yer alan Likya Yolu ile Noel Baba Yolu'nun tanıtımı için proje başlatıldı.
  Türkiye’den Kültür Rotaları Derneği’nin katılımlıcı olduğu bir AB Projesi yaşama geçiyor. İtalya’nın Başkenti Roma’dan başlayan ve Antalya’nın Demre İlçesi’nde sona eren Avrasya Yolu ve Avrasya Yolu içinde yer alan ve yolun bir parçası olan Likya Yolu’nu ve Noel Baba Yolu’nu tanıtmak için bir proje yaşama geçiyor. “Avrasya Yolu’nda Performatif Yolculuk” adını taşıyan projenin startı, Nisan 2021 tarihinde start alacak. Bir yıl sürecek proje, 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecek.  Projede Türkiye, Almanya, Polonya, Arnavutluk ve Yunanistan ortak olarak yer alıyor. Projenin Türkiye ortaklığını Kültür Rotaları Derneği üstleniyor. Projenin koordinatörlüğünü Kültür Rotaları Derneği’nden Hüseyin Eryurt yürütüyor.
    Projenin Türkiye ortağı Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, beraberinde Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Barış Yüksel, Proje Koordinatörü Hüseyin Eryurt ile birlikte Demre’ye gelerek incelemeler yaptı. Proje hakkında bilgi verdi. Kate Clow yaptığı konuşmada” Bir AB Ortak Kültür Mirası Projesi olan “Avrasya Yolu’nda Performatif Yolcuk” adındaki projemiz, AB fonlarından 100 bin Avro hibe aldı. Proje ile İtalya’nın başkenti Roma’dan başlayan Arnavutluk, Kuzey Mekadonya, Yunanistan ve Türkiye’den geçerek, Antalya’nın Demre İlçesi’nde sona eren 4 bin kilometrelik Avrasya Yolu’nu tanıtmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda bu yolun içinde kalan Likya Yolu ve Noel Baba Yolu’nunda tanıtımını yapmış olacağız. Likya Yolu ve Noel Baba Yolu, Avrasya Yolu’nun bir parçası haline geldi. Projede Türkiye, Almanya, Polonya, Arnavutluk ve Yunanistan’dan performans sanatçıları, Avrasya Yolu üzerindeki üç antik kentte oyunlar sergileyecek. Oyunlarda beden atölyeleri ile yerel halkın katılımı sağlanacak. Bu etkinliklerin bir Türkiye’de Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki bir antik kentte, diğer ikisi Arnavutluk ve Yunanistan’daki birer antik kentte yapılacak. Amacımız Avrasya Yolu’nu, dolayısıyla Avrasya Yolu’nun bir parçası haline gelen Likya Yolu’nu ve Demre’deki Noel Baba Yolu’nu tanıtmak. Bu yollarda daha çok kişinin yürümesini sağlayarak, kısal alanda turizmi geliştirmek. Kırsal alanda yaşamını sürdüren bölge halkının, turizmden pay almasını sağlamak” dedi.
   Kate Clow ayrıca, bir ERASMUS Projesi kapsamında Nisan ayı başında, 10 gönüllü yabancı öğrencinin Demre’ye geleceğini belirterek; bu ekip 6 hafta Demre’de kalacak. Altı hafta boyunca Likya Yolu’nda ve Noel Baba Yolu’nda rota temizleme ve işaretleme çalışması yapacak. Likya Yolu’nu ve Noel Baba Yolu’nu turizm sezonuna hazır hale getireceğiz. Öğrenciler, 6 hafta boyunca Demre’nin köylerinde kalacak. Yerel halka yolun önemini anlatacak” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim