Kültür Rotaları Derneği tarafından temsil edilen Likya Yolu'nun 17. etabı Demre- Üçağız bölümü ile Güney Kore'nin yılda bir milyon yürüyüşçüye ev sahipliği yapan yürüyüş rotası olan Jeju Olle için kardeş rota anlaşması imzalanacak.

   Kültür Rotaları Derneği tarafından temsil edilen rotalardan biri olan Likya Yolu’nun 17. etabı olan Demre- Üçağız bölümü ile Güney Kore’nin yılda bir milyon yürüyüşyücüye sahip yürüyüş rotası olan Jeju Olle Rotası ile kardeş rota oluyor.

Bu kapsamda Mayıs ve Haziran aylarında bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.  Bu konuda bir açıklama yapan Likya Yolu’nun Demre- Üçağız Bölümü’nde yeni bir proje yürüten Kültür Rotaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Barış Yüksel yaptığı konuşmada”İlk olarak 24 Mayıs 4 Haziran 2018 tarihleri arasında Güney Kore’nin Jeju Adası’nda yapılacak olan “Global Trail Networking Event’e” katılacağız. 28 Mayıs günü Jeju Yolu  – Likya Yolu kardeş rota anlaşması imzalanacak. Jeju’da bir kardeş rota filmi çekeceğiz. Bu fil hem Güney Kore’de, hem de kendi platformumuzda yayınlanacak. Likya Yolu’nun tanıtımı için film artı değer katacak.  14-17 Haziran tarihlerinde Jeju Adası ve Jeju Olle Yürüyüş Yolu yetkililerinden oluşan 7 kişilik bir  ekip Demre’ye gelecek. Bu ekiple birlikte, Likya Yolu’nun Demre- Üçağız arasındaki toplam 31,7 kilometrelik beş farklı rotayı tanıtacağız. Fotoğraf sergisi, film çekimi gibi farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Gelen konuklarımız, bu rota üzerindeki Simena Antik Kenti, Batık Kent, Themussa, Hoyran, Kapaklı, Anddriake, Myra antik kentlerini, Aziz Nicolaus Anıt Müzesi’ni tanıyacaklar. Kardeş rota uygulaması uzun mesafe yürüyüş rotalarının temsil edildiği Dünya Yürüyüş Yolları Birliği’nin bir uygulamasıdır. Kültür Rotaları Derneğimiz, bu birliğin kültür komisyonunu yürütmektedir. Daha önceki yıllarda Güney Kore ve Japonya’da yapılan toplantılara katılarak başta Likya Yolu olmak üzere Türkiye’deki yürüyüş rotalarını temsi ettik. Bu anlamda yapılan çalışmalar, ve kardeş rota uygulaması tanıtım açısından son derece önemli. Jeju Olle Yolu’na, Likya Yolu’nun fotoğrafları ve bilgi panoları konuldu. Haziran’daki onları ziyaretinde de Likya Yolu’na, Jeju olle Yolu’nun fotoğrafları ve bilgi panoları konulacak. Ortak çalışmalar yapacağız. Öeneğin, Likya Yolu’nda uluslararası festivaller düzenleyeceğiz. Ortak bakım ve temizlik çalışmaları yapacağız. Kısacası bu proje, Likya Yolu’nu dünyaya tanıtacak”  dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim