Manavgat Belediyesi, geçen yıl başlattığı 'Nehir Otobüsü' seferlerini bu yıl da devam ettiriyor. Yaklaşık 2 aydır devam eden Nehir Otobüsü seferleri, yoğun ilgi görüyor.
Manavgat Belediyesi, 'Nehirden Denize' projesiyle, vatandaşlara ücretsiz nehir seyahati yaptırmaya devam ediyor. Manavgat Belediyesi'nin bu projesinden 1 aylık sürede toplam 13 bin 500 kişi faydalandı. Manavgat halkını denizle, turistleri de kentle buluşturarak, kentte alışverişe canlılık getiren proje, hem kent ekonomisi ve turizmde canlılık yaratıyor, hem de vatandaşlara kolaylık sağlıyor.
EKONOMİ VE TURİZME KATKI
Manavgat halkı, belirlenen saatlerde kent merkezinde Tarihi Köprü altından veya Zindan Kalesi'ndeki belediye duraklarından ücretsiz hizmet veren bota binerek, nehir seyahati ile ırmağın denizle buluştuğu Boğaz Mevkii'ne kadar gidiyor. Aynı şekilde ırmak kıyısında yer alan otellerdeki turistler de nehirdeki yolculukla kent merkezine geliyor. 8.5 km'lik nehir güzergahında vardiyalı olarak iki bot tekne, yolcu transferini sağlıyor. Proje kapsamında geçen yıl 2 ay içinde 9 bin yerli ve yabancı turist ücretsiz tekne turu ile sefer yapmıştı.
 
Editör: TE Bilisim