Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre yarın Antalya ve çevresinde kuvvetli yağış görülecek. İl merkezi ile Serik, Aksu, Manavgat ve İbradı ilçelerinde sel baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya ve ilçeleri için 'kuvvetli yağış' uyarısında bulundu. Bu gece başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın sabah saatlerinde etkisini artırarak, Antalya genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (76-100 kg/m2), il merkezi ve doğu ilçelerinde (Aksu, Serik, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı) aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olmasının beklendiğine dikkati çeken meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, hortum ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
Antalya çevrelerinde beklenen aşırı gök gürültülü sağanak yağışların pazar günü saat 12.00 sıralarında
 'KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR' 
Antalya için yapılan 'turuncu kodlu' uyarıyla ilgili konuşan Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, “Akdeniz üzerinden yağışlı sistemin etkisine giriyor. Özellikle yarın sabah saatlerinden itibaren güneyli akışlarla birlikte özellikle Akdeniz Körfezi'nde deniz üzerinden yapılacak taşınım ile kuvvetli yağışlar bekleniyor. Isparta, Burdur ve Muğla'da da etkili olması beklenen yağışların özellikle Antalya ve ilçelerinde etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte Pazartesi'den itibaren rüzgarda şiddetinin artırıyor. Rüzgarın hızının 90 kilometreye kadar ulaşması bekleniyor" dedi.
PAZARTESİ FIRTINA
Güneyli rüzgarların yağışla birlikte sıcaklıkların artmasına neden olacağını söyleyen Gültekin, “Pazar, pazartesi, Salı günleri 23 dereceye ulaştıktan sonra kuzeyden gelen soğuk havanın etkisiyle hava sıcaklıkları düşecek. Pazar gününün ardından yağışın doğuya doğru kaymasını bekliyoruz. Pazartesi günü kuvvetli rüzgar fırtınaya dönüşebilir. Özellikle Antalya kent merkezi ve doğu ilçeleri için aşırı yağış uyarımız var. Buralarda yer yer metrekareye 100 kilogram yağış düşebilir. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar, hortum ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasında fayda var" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim