Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, göreve başlamasının ardından ilk kez Demre ilçesini  ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, beraberinde müdür yardımcıları Mehmet Karakaş, Mehmet Gürcan, Semra Bekar, şube müdürleri Mehmet Özbal, Bülent Uludağ ve Ömer Taşkın'la birlikte Demre ilçesini ziyaret etti. Kendisini Demre'de İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve okul müdürleri karşıladı. Er, ilk olarak ilçede görev yapan ana okulu, ilk ve ortaokul ile liselerin müdürleriyle bir araya geldi. Ardından Demre Anadolu Lisesi'ni gezen Hüseyin Er, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu ve Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'yı makamlarında ziyaret etti. Kaymakam ve belediye başkanı ile ilçenin eğitim sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunan Er, Demreli şehit hava teğmeni Hüseyin Topkaya'nın Köşkerler Mahallesi'ndeki ailesine de ziyarette bulundu.
Demre'de eğitim öğretim yapan Atatürk Ortaokulu, Köşkerler İlkokulu, Demre Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bozoğlu- Tarkun İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek, inceleme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Demre'de deniz taşımacılığı ile öğrencilerin taşındığı Kekova'daki Kaleköy'de inceleme yaptı. Taşıma yapan tekneyi inceleyen Er, Demre'deki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi. Er, Demre ziyaretini Demre Öğretmen Evi'ni ziyaret ederek bitirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Yeni göreve başladım. Bu sekizinci ilçe ziyaretim. Yönetici arkadaşlarımıza, beklentilerimizi, projelerimizi, eğitimin bir ekip işi olduğunu anlattık. Onların sorunlarını dinledik. Okullarımızı yerinde gördük. Mesleki eğitim yapan okullarımızı inceledik. Çünkü mesleki eğitimi biz memleket sorunu olarak görüyoruz. Özellikle kırsal alandaki okullarımızı, okullarda görev yapan meslektaşlarımızı ziyaret ettik. Onlara, ile, ilçeye uzak da olsalar, onların gönüllerimizde yakın olduğunu göstermeye çalıştık. En önemlisi Demre Kaymakamımız Onur Şatıroğlu ve Belediye Başkanı Okan Kocakaya ile tanıştık. Görüş alışverişinde bulunarak, Demre'de eğitimin geleceği konusunda neler yapabileceğimizi konuştuk. Demre'nin tarihini tanıdık" dedi.
Editör: TE Bilisim