Almanya'da 38 yıldır Noel Baba misyonunu yürüten ve 23. kez fahri hemşehrisi olduğu Antalya'nın Demre ilçesine gelen Wolfgang Kimming Liebe, Demre Müftüsü Kemal Akpınar'ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Alman Noel Baba Wolfgang Kimming Liebe ve Demre Müftüsü Akpınar, birlikte camiye giderek barış ve insanlığın mutluluğu için dua etti.
Demre'nin fahri hemşehrisi olan Alman Noel Baba Wolfgang Kimming Liebe, Demre Müftüsü Kemal Akpınar'ı ziyaret etti. Müftü Akpınar, Alman Noel Baba'yı müftülük girişinde karşıladı ve 'hoş geldin' dedi. Birlikte Demre Müftülüğü makamına geçen Alman Noel Baba ve Müftü Akpınar bir süre sohbet etti. Alman Noel Baba ziyarette yaptığı konuşmada, "Ben 38 yıldır Almanya'da Noel Baba misyonunu yürütüyorum. Ancak ben bir din adamı değilim. Demreli Noel Baba'nın insan sevgisini, hoşgörüsünü, yardımseverliğini, gönül adamı olmasını insanlara anlatmaya çalışıyorum. Noel Baba'nın insanlar arasında ayırım yapmayan bir Anadolu insanı, Demreli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Almanya'da dostlarımın en az yüzde kırkı Türk. Önümüzdeki üç ay içinde Almanya'da göğsümde Türk bayrağı, Noel Baba'nın Demreli olduğunu yansıtan açıklama ile binlerce insanı ziyaret edeceğim. Beni iki yıldır ön yargısız kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyorum. Hepimiz bir Allah'a inanıyoruz. İnsanlığın mutluluğu ve dünya barışı için çalışıyoruz. Demre benim ikinci vatanım. Ölünce burada toprağa verileceğim" dedi.
Demre Müftüsü Kemal Akpınar, "Hepimiz bir Allah'ın kullarıyız. Hepimizin amacı insanlığın mutluluğu. Peygamberimiz Hz. Muhammed hep insanlığın mutluluğu için çalıştı. Biz Müslümanlar olarak, dünyada savaşların sona ermesini, barışın egemen olmasını, açlıkların, yoksullukların sona ermesini istiyoruz. Savaşlarda çocuklar ölmesin, öksüz kalmasın, kadınlar dul kalmasın istiyoruz. Kısacası savaşa karşıyız. Yoksulluğa, açlığı karşıyız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler verildi. Wolfgang Kimming Liebe ile Demre Müftüsü Kemal Akpınar daha sonra birlikte Çevreyolu Camii'ne geçti. Liebe ve Akpınar, birlikte dünya barışı, dünyadaki savaşların bir an önce sona ermesi, çocukların mutluluğu, savaşlarda ölmemesi, insanlığın mutluluğu ve açlıkların olmaması için kendi dillerinde dua etti.
 
Editör: TE Bilisim