Antalya'nın Demre ilçesindeki kuruma tehlikesi geçiren Noel Baba Kuş Cenneti'nin bulunduğu sulak alandaki su seviyesi belediyenin gerçekleştirdiği çalışmayla yükseldi.
Çayağzı Limanı Yolu ile Andriake Antik Liman Kenti arasındaki 1000 hektarlık alanda yer alan ve 150 tür kuşun yaşam alanı olan Noel Baba Kuş Cenneti'nde kuruma tehlikesiyle 10 metreye ulaşan su çekilmesi ve bazı bölümlerdeki toprak çatlaması yapılan çalışmayla önlendi. Demre Belediyesi tarafından yapılan çalışmada sulak alandan Çayağzı'na akan su kanalı kapatıldı. Sulak alana su sağlayan kaynağın önü açıldı.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Noel Baba Kuş Cenneti'ndeki su çekilmesine karşı önemli tedbirler aldık. Tedbirlerle su seviyesi yükseldi. Şimdi sulak alandan Çayağzı'na akan dereye biraz yüksek seviyeden su boşaltılmasına başlayacağız. Bu burada yaşayan balıklar ve kuş türleri için çok önemli. Alandaki su seviyesini sürekli kontrol edeceğiz. Buradaki çürüyen kanal kapağını kısa sürede değiştireceğiz. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan ve ekibi, Noel Baba Kuş Cenneti'nde inceleme yapacak" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim