Özel Termessos Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen İzan Işık, obezite ameliyatı sonrası beslenmeye dikkat çekti. Uzm. Dyt. İzan Işık, obezite ameliyatı sonrası öğün sürelerinin uzatılmasının önemli olduğunu ifade etti.
Günümüzde pek çok kişinin öğünlerini televizyon veya bilgisayar karşısında geçirdiğini söyleyen Uzman Diyetisyen İzan Işık, “Ancak obezite cerrahisi sonrası beslenmede dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri öğün sürelerini uzatmak ve besinleri yavaş yavaş tüketmektir. Bu sebeple yemek yerken dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmak gereklidir" dedi.
Bilgisayar başında çalışırken, televizyon karşısında dizi veya film izlerken öğün yapmak yerine mümkünse sadece yemek yenen bir ortamda öğünlerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Uzm. Dyt. İzan Işık, “Beslenmede öğün sürelerini uzatmak, besinleri de iyi çiğnemeye yardımcı olur. Bu konunun önemini aile üyelerinize veya arkadaşlarınıza mutlaka açıklamaktan ve destek olabilecek yakınlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim