Antalya'nın ünlü tatil merkezlerinden Olimpos'ta bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, Türkiye'nin dört bir yanından astronomi ve uzay bilimleri tutkunlarını ağırlayacak.
Kozmik Anafor Astronomi Platformu'nun düzenlediği Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, 29- 31 Temmuz tarihleri arasında Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil gökyüzü etkinliği olan festivale, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Lokman Kuzu, Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, uzman astronomlar Yücel Kılıç, Duygu Durmuş, Taylan Kasar, Yaren Bektaş, astrofotoğraf uzmanı Enver Tokmak, Metin Altundemir katılacak.
Festivalde geceleri profesyonel teleskoplarla gözlem yapılarak, yıldızlar, galaksiler tanıtılacak, çocuklar ve yetişkinler için astronomi temalı atölyeler, yine astronomi temalı bilgi yarışması, roket yarışmalarının yanı sıra, katılımcı bilim insanları ve uzmanlar her saat başı eğitimler verecek.
Kozmik Anafor Astronomi Platformu'nun yöneticilerinden Hilal Fidan, festivalin bir gözlem ve bilim şenliği olmasının yanı sıra, oldukça kapsamlı bir eğitim etkinliği olduğunu söyledi. Fidan, “Etkinliğin ilk gününden itibaren değerli profesör ve uzman astronom hocalarımız neredeyse her saat başı astronomi ve uzay bilimleri alanında hemen her disiplini ele alan sunum ve söyleşiler gerçekleştirecek. Yine etkinlik sırasında gündüz vakitlerinde çocuklar ve yetişkinler için eğlenceli olduğu kadar eğitsel atölyeler gerçekleştirilecek" dedi.
Astrofotoğrafçıların gök cisimlerinin fotoğraflanması konusunda bilgi vereceğini söyleyen Fidan, “Geceleri ise etkinlik tam bir yıldız partisine dönüşecek. Katılımcılar çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzü altında uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde gökyüzünü gözlemleyecek, yıldızları, galaksileri, nebulaları tanıyacak. Bunun yanında etkinlikte yer alacak nitelikli astrofotoğrafçılar gök cisimlerini fotoğraflayacak ve bu fotoğraflama işlemlerinin nasıl yapıldığını katılımcılara uygulamalı derslerle anlatacak" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim