Antalya İl Tarım Müdürlüğü'nün 'Organik Tarımı Yaygınlaştırma Projesi' kapsamında Elmalı'da 212 dekar alanda organik tarım üretimi devam ediyor. Olgunlaşan organik elmaların hasadını gerçekleştiren üretici, kaliteden memnun.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, müdür yardımcısı Serbülent Ünal ve ilçe müdürü Dilek Boğatimur, Elmalı'da bulunan organik elma bahçelerini gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Elmalı'da 14 çiftçi tarafından 212 dekar alanda organik elma yetiştiriciliği yapıldığını belirten Karaca, elma toplayan işçilerle sohbet etti. Organik elmaların tadına bakan Karaca ve yanındakiler, ürünlerin oldukça lezzetli olduğunu söyledi.
Gökhan Karaca, "Organik Tarımı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında seçilen pilot mahallemizde Meykon A.Ş. firması ile 15 elma üreticisi arasında imzalanan sözleşme ile 212 dekar alanda organik tarım üretimine başlandı. Projemiz, gıda güvenilirliği, tarım ve sanayi entegrasyonu gibi konularda tarım sektörünün güçlendirilmesine katkı sağlayacak bir çalışma" dedi.
 
Editör: TE Bilisim