ORUÇ REİS'TE SPOR ZAMANI
Doğu Akdeniz'de 10 Ağustos'tan beri sismik araştırma yapan ve 35 günün ardından Antalya Limanı açıklarına dönen Oruç Reis gemisinin personeli, boş zamanlarını helikopter pistinde spor yaparak değerlendiriyor.
Temmuz ayında Antalya Limanı'na gelen Türkiye'nin ilk milli sismik araştırma gemisi Oruç Reis, 10 Ağustos'ta Doğu Akdeniz'de petrol ve gaz araştırması yapmak için demir aldı. Turkiye ile Yunanistan arasında gerginliğe neden olan araştırmalar yüzünden bölgede tansiyon yükselirken, araştırmaları sırasında Oruç Reis'e, Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 5 fırkateyn eşlik etti.
Oruç Reis, cumartesi gecesi bakım ve ikmal için 35 günün ardından Antalya'ya döndü ve liman açıklarına demir attı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya Limanı'na dönüşüyle ilgili açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında, "Oruç Reis sismik araştırma gemisi 10 Ağustos'ta Akdeniz'de Demre-1 lokasyonunda sismik arama ve araştırma faaliyetlerine başlamıştı. Oruç Reis bugüne kadar söz konusu sahada 3525 kilometre sismik veri toplama işlemi gerçekleştirilmiştir. Oruç Reis çalışma prensibi gereği ayda bir planlı bakım personel değişimi ve sonraki görev hazirlıkları için limana dönmektedir. Aylık periyotlarla ikmal ve bakım için geminin limana dönmesi her zaman gerçekleştirdiği rutin faaliyettir" denildi. 
PERSONEL SPOR YAPIYOR
Limana demirli Oruç Reis'te sismik araştırma görevinde yer alan 55 personel bulunuyor. Geminin rutin bakımları limanda devam ederken, personel de helikopter pistinde spor yaparak, boş zamanlarını değerlendirdi.
'ORUÇ REİS MİLLİ GURURUMUZ'
Antalya Limanı açıklarında demirli Oruç Reis sismik araştırma gemisinin yanından geçen yat ve tur teknelerinde bulunanlar, gemiyi ve görebildikleri personeli el sallayarak selamlıyor. Antalyalı balıkçı Murat Zaifoğlu (58), Oruç Reis'in bölgedeki çalışmalarından dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi. Zaifoğlu, "Milli gururumuz, Turkiye'nin Akdeniz'deki milli gururu Oruç Reis'in yanından geçerken, yanında olmaktan gurur duyuyorum. İnşallah çok büyük çalışmalara devam edecek. En büyük Türkiye, Yaşasın Türkiye" dedi. Oruç Reis'in limanda demirli olduğunu gören Muzaffer Kaynak (63) ise "Oruç Reis'i görmekten onur ve gurur duyuyorum. Büyük Kaptanı Deryamız Oruç Reis gibi bizi onurlandırıyor. Şerefli bir görev yapıyor. Limanda yanımdan geçerken bir huşu duyuyorum, çok mutlu oluyorum. Çalışan arkadaşlara Allah kolaylıklar versin" diye konuştu. 
Antalya Limanı açıklarında demirli Oruç Reis'in ikmal için önümüzdeki günlerde limana yanaşması, ikmal ve personel değişimi sonrası tekrar Doğu Akdeniz'de sismik araştırma çalışmalarına dönmesi bekleniyor.
 
Editör: TE Bilisim