Antalya'da açık ve kapalı tüm pazar yerleri ve marketlere 12 yaşından küçük çocukların girişi yasaklandı. Otobüslerde uygulanan yüzde 50 yolcu sınırı ve oturma düzeni şekli, personel ve müşteri servis araçlarında da uygulanacak. Pazar yerlerinde numarasının sonu tek ve çift rakamlı olan esnaf birer hafta sırayla tezgah açabilecek.
Antalya İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu, şehirlerarası yolcu otobüsleri, pazar yerlerindeki esnaf, pazar yerleri ve marketlere 12 yaşından küçük çocukların alınmaması ve büyük işyerlerine ait personel ve müşteri seviş araçlarıyla ilgimi yeni kararlar aldı.
OTOBÜSLERE ESNEKLİK
Antalya'da Seyahat İzin Belgesi ile şehirlerarası otobüslerle seyahat eden yolcuların yoğun seyahat talebi olmasına karşılık, Antalya Otogarı'nda hizmet veren firmaların seyahat talep edilen tüm güzergâhlar için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca verilen Araç Güzergâh Belgesi bulunmadığına dikkat çekildi. Yolcuların mağduriyet yaşamaması için Kurul, Antalya Otogarı'ndan tüm güzergâhlara hizmet vermek isteyen firmalara ait araçların mevzuat gereği istenen diğer tüm belgeleri bulunmak kaydıyla, Seyahat İzin Kurulları tarafından verilen Ticari Araç Seyahat İzin Belgesinde belirtilen güzergâhlar boyunca, ilgili bakanlık tarafından verilen Araç Güzergâh Belgesi istenmemesinin uygun olduğunu kararlaştırdı. Otobüslerde Seyahat İzin Kurullarınca verilen Ticari Araç Seyahat İzin Belgeleri ile İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun bu karar örneğinin tasdikli bir suretinin araçlarda bulundurulması zorunluluğu getirildi.
PAZARLARDA TEK-ÇİFT UYGULAMA
Antalya Pazarcılar Odası'nın valiliğe yapılan başvurusu kapsamında da, tüm açık ve kapalı pazar yerlerinde kişisel temasın en aza indirilebilmesi amacıyla, birer hafta sırayla tezgâh/belge numarası tek ve çift rakamla biten esnafın tezgah açmasına karar verildi. Gerekli düzenlemeler ve denetimler ise ilgili belediyeler ve Pazarcılar Odası tarafından yapılacak.
PAZAR VE MARKETLERE 12 YAŞ SINIRI
Kurul, bazı vatandaşların küçük yaştaki çocuklarının umuma açık pazar, market gibi yerlerde kontrolsüz davranmalarına ve virüs bulaştırabilecek nesnelere temas etmelerine meydan verdiklerine dikkat çekti. Çocukları bu salgından korumak için de, il genelinde açık ve kapalı pazar yerlerine ve marketlere 12 yaşından küçük çocukların alınmaması kararlaştırıldı.
İŞÇİ SERVİSLERİNE DE YOLCU SINIRI
Kurul, toplu taşımada uygulanan araç yolcu kapasitesinin en fazla yüzde 50'si kadar yolcu alınması yönündeki kararına, il genelindeki sanayi kuruluşları, işletmeler, AVM'ler, oteller vb. toplu personel ve müşteri taşıması yapan işyerlerinin personel ve müşteri servis araçlarını da dahil etti. Personel ve müşteri servis araçlarında da, araç içindeki yolcuların oturma şekli mümkün olduğunca yan yana olanlarda bir koltuk boş, arka sıradakiler öndekinin çaprazı ve aynı sırada olanlarda biri koridor, diğeri cam kenarı gibi, yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.
 
Editör: TE Bilisim