Antalya Valiliği, son günlerde artan orman yangınları sonrasında ormanlara girişu ağustos ayı sonuna kadar yasakladı. Demre ilçesinde belirli bölgelerdeki zeytinlik ve ormanlık piknik alanları, kayalarla kapatıldı.
Antalya Valiliği'nin aldığı karar sonrası, Demre'de bazı kişilerin, ilçeye tatile gelenlerin, özellikle Kum Dağı Bölgesi'nde zeytinlerin altına araçları ile girmeye devam etmesi, buralarda geceleme yapması üzerine Demre Belediyesi harekete geçti. Kum Dağı Bölgesi'ndeki her gün yüzlerce insanın piknik yaptığı, dinlendiği bölgelerin girişi, kayalarla kapatıldı. Likya Uygarlıkları Müzesi'nin yukarısından başlayarak, her giriş, araçların geçemeyeceği şekilde kayalarla kapatıldı. Sülüklü Plajı'na kadar olan ormanlık, zeytinlik ve makilik piknik alanlarına araçlarla giriş engelledi.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Malesef vatandaşlarımız az da olsa bu alanlara girmeye devam etti. Bu nedenle girişleri kayalarla kapattık. Vatandaşlarımızdan ricamız, isteğimiz bir süre bu alanlara girmesinler. Piknik yapmasınlar. Sıcaklar o kadar yüksek ki, atılacak bir şişe, bir plastik parçası, bir cam parçası bu güzel doğayı yok edebilir. Bu bölgelerde piknik yapmak için ağustos ayı sonunu beklesinler" dedi.
 
Editör: TE Bilisim