Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demreli portakal üreticilerine budama eğitimi verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Demreli portakal üreticilerine yönelik olarak portakal ağacı budama eğitimi düzelendi. En fazla portakal bahçesinin bulunduğu Köşkerler Mahallesi'nde düzenlenen uygulamalı eğitime, 20 portakal üreticisi katıldı. Eğitimi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığından ziraat mühendisi Muzaffer Ali Can verdi.
Eğitimde üreticilere öncelikli olarak budama zamanı, budamanın tanımı, amaçları, etkileri, uygulanan teknik işlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Budamanın nasıl yapıldığı anlatıldıktan sonra uygulamalı olarak da gösterildi. Uygulama yaptırılan üreticilerin soruları yanıtlandı.
Muzaffer Ali Can, "Portakal bahçelerinde sağlıklı ve düzenli verim almanın önde gelen koşullarından biri, ağaçların sağlıklı, doğru ve zamanında budanmasıdır. Portakal ağacında budama zamanı, ağaçların çiçeklenmeden önceki zamandır. Tabii ki meyvenin toplanması gerekir. Doğru budama verimi artırır. Ağacın sağlıklı ve verimli olmasını sağlar" dedi.
Budama eğitimine katılanlara Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Müdürü Osman Yatkın, Köşkerler Mahallesi Muhtarı Nazif Bilgiç ve Muzaffer Ali Can tarafından katılım sertifikaları verildi.
 
Editör: TE Bilisim