Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya'nın Demre ilçesini ziyaret etti.
Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ rektörü seçilmesinin ardından ilk kez Demre ilçesini ziyaret etti. Rektör Özkan'a ziyaretinde, rektör yardımcıları Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, AÜ Genel Sekreteri Ali Evren İmre, Özel Kalem Müdürü Ayla Savaş ve Basın Danışmanı Talat Öztuzsuz eşlik etti. Rektör Özkan, ilk olarak Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu'nu ziyaret etti. Demre Kaymakamlığı'ndaki ziyaretin ardından Reaktör Özkan, Demre Belediyesi'ne geçti.
Başkan Okan Kocakaya, Rektör Özkan'ı belediye girişinde karşıladı. Rektör Özkan ve çalışma arkadaşları, Başkan Kocakaya ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Başkan Kocakaya, Rektör Özkan'a Kekova tablosu ve yerel ürünler sepeti hediye etti. Rektör Özkan görüşmenin ardında Demre Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulu'na geçerek, Okul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Çancı ve öğretim üyeleri ile toplantı yaptı. Toplantıda okulun sorunları, önümüzdeki öğretim yılı öncesi yapılması gerekenler, çözüm önerileri görüşüldü. Okulun eksikliklerinin önümüzdeki öğretim yılı başlamadan tamamlanması kararlaştırıldı.
Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi olarak, Antalya'yı bir bütün olarak gördüklerini belirterek, "İlçelerimiz de bu bütünün birer parçası. Birçok ilçemizde fakültelerimiz, meslek yüksek okullarımız var. Onların sorunlarını o ilçenin dinamikleri ile çözmek istiyoruz. Üniversite olarak ilçelerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak istiyoruz. Akdeniz Üniversitesi olarak, sorunların çözümünde bilimsel köprü olmak istiyoruz. Demremiz'de Hasan Ünal Meslek Yüksek Okulumuz var. Açılışı ile birlikte pandemi süreci başladı. Bu bir şanssızlık oldu" dedi.
Rektör Özkan, ziyaret ve incelemelerinin ardından Demre'den ayrıldı.
 
Editör: TE Bilisim