Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde düzenlenen Robotik Festivali (Robotex), Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.
Robotex International'ın Türkiye ayağı olan Robotex Turkey, 7- 8 Mayıs'ta Antalya'da Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Robotex Turkey'e, 92 danışmanla birlikte 700'den fazla öğrenci ve 46'sı yurtdışından olmak üzere toplam 187 takım katıldı.
Antalya'nın ev sahipliğinde ilki 2019 yılında düzenlenen Robotik Festivali pandemi dönemi sonrasında yeniden robotik meraklılarıyla buluştu. 92 danışmanla birlikte 700'den fazla öğrenci ve 46'sı yurtdışından olmak üzere toplam 187 takımın yer aldığı fuarda, 15 kategorideki yarışmalarda başladı. Fuarda Türkiye'den 25'in üzerinde farklı şehirden okulların katılımının dışında İran'dan 8 bölgeden gelen öğrenciler de bulunuyor.
Robotex Turkey'in Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde saat 10.30'daki açılış törenine ise protokol olarak sadece Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz katıldı. Hiçbir kamu kurum ve kuruluştan davetlilerin bulunmadığı fuar açılışını ATSO Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, fuar düzenleyicileri ve fuara katılan öğrencilerle birlikte yaptı.
Açılış töreninde konuşan Deniz, iş dünyası temsilcileri olarak bazen Türkiye'nin sorunları ve piyasalardaki gelişmelere bakarak karamsarlığa düştüklerini, ancak buradaki gençleri görünce karamsarlığın mümkün olmadığını kaydetti.
Fuarda Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve Makine Bölümü öğrencilerinden oluşan teknoloji girişimcileri, sürücüsüz araç ROTA Otonom'u sergiliyor. Birçok üniversite ve lise öğrencisi de teknolojik projelerini tanıtıyor.
 
Editör: TE Bilisim