Antalya'nın Demre ilçesine ilk kez gelen 4 Rus arkadaş, 15 gün süren Likya Yolu yürüyüşünde rotadaki tarihi ve doğal güzellikler ile Türk insanının misafirperverliğine hayran kaldı.
Rus üniversite öğrencisi Anna Dubinets (21), bir firmada yönetici olarak görev yapan Fatyana Zinkerich (29), Daniil Bystrimovich (34) ve bilgisayar uzmanı Pavel Tolochko (36), Rusya'nın St. Petersbug şehrinden önce İstanbul'a, ardından Antalya'ya geldi. Antalya'dan 20 Kasım'da otobüsle Kemer'e bağlı Göynük mahallesine gelen arkadaşlar Likya Yolu'nda yürüyüşe başladı. Yürüyüş rotasında Phaselis Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti'ni, Çıralı, Finike'deki Limyra Antik Kenti'ni gezen arkadaşlar, Finike'den dağlara çıkarak Demre'ye bağlı Belören mahallesindeki Ala Kilise ve antik kalıntıları ziyaret etti.
Demre'ye gelen Rus arkadaşlar, rotaya hayran kaldı. St. Petersburg'ta doğa yürüyüşleri, sosyal etkinlikler yapan bir kulübün üyesi olduklarından bahseden Anna Dubinets, "Yaptığımız araştırma sonrasında Likya Yolu'nu keşfettik. Bu yolda yürümeye karar verdik. Kemer'den başladığımız yolculuğumuzu Kaş'ta tamamlayacağız. 30 Kasım günü Kaş'ta yürüyüşümüzü tamamlayacağız. Toplam 220 kilometre civarında yol yürümüş olacağız. Günde ortalama 20 kilometre yol yürüyoruz. Harika bir yolculuk yapıyoruz. Hava bir harika. Biraz yağmur yağdı. Hava sıcaklığı bizim için hala yaz. Gece bile hava sıcaklığı 15 derecelerde" diye konuştu.
Anna Dubinets, Likya Yolu'nun dünyanın en güzel yürüyüş yollarından biri olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Rotalarındaki Demre'de Myra Antik Kenti'ni, Aziz Nicolaos Anıt Müzesi'ni ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni ziyaret ettiklerini anlatan Anna Dubinets, "Demre tarih, doğa zengini, hayran kaldık. En önemlisi Türk insanına hayran kaldık. İnsanlarınkarşılık beklemeden bir yabancıya ikramda bulunduğunu Türkiye'de gördük. Kendimizi güvende hissettik. Dağlarda bile çadırda uyurken hiç endişe ve korku hissetmedik. Türkiye'ye sık sık geleceğiz. Kaş'tan sonra Antalya'ya oradan uçakla İstanbul'a gideceğiz. İki günde İstanbul'da gezeceğiz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim